Συνταγές: Τώρα που πέρασε το Πάσχα μπορούμε να φτιάξουμε με το τσουρέκι που μας περίσσεψε και δεν είναι πια φρέσκο και αφράτο, αρκετά νόστιμα γλυκά για να του δώσουμε μια “δεύτερη ευκαιρία”.

Οι επιλογές είναι πολλές, εμείς όμως σας προτείνουμε μια πολύ εύκολη και λαχταριστή συνταγή που θα λατρέψουν μικροί και μεγάλοι. Φτιάχνουμε λοιπόν με τα περισσεύματα από το τσουρέκι του πασχαλινού τραπεζιού, κορμό σοκολάτας με ξηρούς καρπούς, πασπαλισμένο με άχνη ζάχαρη.

Συνταγές: Πώς θα φτιάξουμε κορμό σοκολάτας με τσουρέκι

Δείτε παρακάτω τα υλικά που θα χρειαστούμε για την συνταγή και την εκτέλεση της:

Υλικά

250 γρ. κουβερτούρα
350 γρ. περισσεύματα από τσουρέκι
150 γρ. μαργαρίνη σε θερμοκρασία δωματίου
100 γρ. άχνη ζάχαρη
3 κρόκους αυγών
50 γρ. αμύγδαλα
50 γρ. φουντούκια
½ σφηνάκι κονιάκ

Εκτέλεση

Κόβουμε την κουβερτούρα σε μικρά κομμάτια και έπειτα την τοποθετούμε σε μπεν μαρί για να τη λιώσουμε.

Μόλις λιώσει την ανακατεύουμε καλά και την αφήνουμε στην άκρη για να κρυώσει.

Έπειτα βάζουμε στο μίξερ τη μαργαρίνη, την ζάχαρη, τους κρόκους αυγών και τα χτυπάμε για περίπου 10 λεπτά μέχρι να δημιουργηθεί ένα αφράτο μίγμα. Μόλις το μίγμα γίνει ομοιογενές ρίχνουμε το κονιάκ και χτυπάμε για ένα λεπτό ακόμα.

Παράλληλα, όσο χτυπάμε ρίχνουμε και την λιωμένη σοκολάτα σιγά σιγά. Αφού ανακατευτεί καλά όλη η σοκολάτα με το υπόλοιπο μίγμα κλείνουμε το μίξερ και προσθέτουμε στο μπολ τα αμύγδαλα και τα φουντούκια, κομμένα σε κομμάτια ή θρυμματισμένα, και ανακατεύουμε ξανά με μια σπάτουλα.

Στη συνέχεια ρίχνουμε το τσουρέκι που μας έχει περισσέψει, κομμένο σε κύβους ή θρυμματισμένο και ανακατεύουμε καλά μέχρι να ενωθεί με τη σοκολάτα και να καλυφθεί.

Μόλις το μίγμα του κορμού είναι έτοιμο βάζουμε διάφανη μεμβράνη στον πάγκο της κουζίνας μας και αδειάζουμε εκεί τη ζύμη και την διπλώνουμε σχηματίζοντας έναν κύλινδρο.

Τυλίγουμε όλη τη ζύμη καλά σε ρολό σαν καραμέλα και δένουμε σφιχτά τις δύο άκρες.

Βάζουμε τον κορμό σοκολάτας στο ψυγείο και τον αφήνουμε όλο το βράδυ για να σφίξει καλά.

Την επόμενη ημέρα αφαιρούμε την μεμβράνη, κόβουμε τον κορμό σε κομμάτια και σερβίρουμε το γλυκό μας πασπαλισμένο με άχνη ζάχαρη, κακάο και παγωτό για επιπλέον απόλαυση!

Ειδήσεις σήμερα:

Εξομολόγηση καρδιάς από την Ελένη Καστάνη – Ο έρωτας με τον γιο της και οι τηλεοπτικές επιτυχίες που απέρριψε

Τρόμος στη Λάρισα – Φίδι κρύφτηκε σε προφυλακτήρα ποδηλάτου (vid)

Ο Αρκάς ανυπομονεί για το άνοιγμα των σχολείων – “Θίθυ μου θέλω να σε δω”

Ακολουθήστε το debater.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις