Άρθρο υπό τον τίτλο “Η σοσιαλδημοκρατία είναι εδώ!” έγραψε ο βουλευτής και υποψήφιος πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ ή του ΠΑΣΟΚ αν θέλετε, Ανδρέας Λοβέρδος, σκιαγραφώντας τι θα κάνει- ή τι θα προσπαθήσει να κάνει για να είμαι περισσότερο ακριβής στην περίπτωση κατά την οποία θα είναι ο εκλεκτός της εσωκομματικής αναμέτρησης του Δεκεμβρίου.

Γράφει λοιπόν μεταξύ άλλων, ο Ανδρέας Λοβέρδος (στο Πρώτο Θέμα) ότι το αποτέλεσμα των γερμανικών εκλογών απέδειξε πως “η σοσιαλδημοκρατία είναι ισχυρή και μόνιμη παρακαταθήκη στην ευρωπαϊκή πολιτική σκηνή” και ότι βρίσκει πάντοτες τον βηματισμό της όπως το έχει περιγράψει αποστομωτικά ο Βίλυ Μπραντ: “Οι σοσιαλδημοκράτες ιδρύουν κόμματα για να κυβερνούν. Για να πρωταγωνιστούν στο πολιτικό σκηνικό…

Σημειώνοντας πως το SPD δείχνει τον δρόμο και στο ΚΙΝΑΛ- ΠΑΣΟΚ, υπογραμμίζει ότι για να γίνει αυτό, “αρκεί στις αποσκευές μας να κουβαλάμε νέες ιδέες, διαφορετικές προσεγγίσεις, καινούργιες προτάσεις για τη χώρα και την οικονομία. Και το κυριότερο, αυτές να στηρίζονται σε ικανές και στιβαρές ηγεσίες”.

Εδώ, όπως εύκολα καταλαβαίνει κανείς, εξηγεί γιατί δεν πρέπει να ψηφιστεί η σημερινή πρόεδρος Φώφη Γεννηματά.

Και ο υποψήφιος πρόεδρος κλείνει το άρθρο του τονίζοντας ότι “η σοσιαλδημοκρατία είναι η δράση στο παρόν με το βλέμμα στο μέλλον, όχι η νοσταλγία των χαμένων πολιτικών παραδείσων. Είναι ζωντανός πολιτικός οργανισμός που αναπτύσσεται και μεταβάλλεται. Δεν είναι ούτε χώρος μνήμης ούτε χώρος απόδοσης τιμών”.

Θα μπορούσα να πω ότι όλα καλά τα λέει, για τη σοσιαλδημοκρατία, για το ΚΙΝΑΛ- ΠΑΣΟΚ και φυσικά για τον ίδιο. Υπάρχει όμως ένα μεγάλο “αλλά”.

Καλά τα λέει αλλά υπάρχει ο Αλέξης Τσίπρας και ο ΣΥΡΙΖΑ- με αυτή τη σειρά.

Υπάρχει λοιπόν ο Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος όταν επισκέφθηκε το Βερολίνο συναντήθηκε σε πολύ θερμό κλίμα με τον Όλαφ Σολτς, παρά το γεγονός ότι τον ενημέρωσε ότι δεν πρόκειται να εφαρμόσει τις περικοπές στις συντάξεις -ήταν, βλέπετε, το 2018.  

Ο Τσίπρας ο οποίος δεν κουνάει καμιά Pantera Rosa, έστω και αν κάποιοι από τους οπαδούς του ΣΥΡΙΖΑ κουνάνε στις συγκεντρώσεις. Ταυτοχρόνως οι θέσεις που διατυπώνει δε βασίζονται στις θεωρίες του Μαρξ και του Λένιν, αλλά σε σύγχρονες απόψεις που αν δεν είναι ίδιες, προσομοιάζουν με αυτές των σοσιαλιστών και των σοσιαλδημοκρατών. Στα καπάκια, όπως φάνηκε και από την ομιλία του στη ΔΕΘ, δεν αγωνίζεται για να κερδίσει την εργατική τάξη αλλά τη μεσαία.

Και στην τελική, ηγείται του κόμματος που είναι πολύ μεγαλύτερο του ΚΙΝΑΛ έχοντας απορροφήσει την πλειοψηφία των παλιών ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ. Προσοχή: “απορροφήσει” και όχι “πρόσκαιρα κερδίσει”!

Με λίγα λόγια, ο Ανδρέας Λοβέρδος λογαριάζει χωρίς τον… ξενοδόχο!

Ακολουθήστε το debater.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις