Οι εικόνες καταλυτικές. Πολίτες που δεν σέβονται τον φόβο των άλλων, νεολαίοι ή και μεγαλύτεροι που δεν νοιάζονται για γονείς, παππούδες ή ακόμα και φίλους που μπορεί να νοσήσουν και να κινδυνεύσουν. Συμμετέχοντες σε κορωνοπάρτι με σλόγκαν “δεν πάει άλλο”. Οπωσδήποτε είναι δύσκολο να πείσεις τον 20άρη που βράζει το αίμα του να μείνει σπίτι. Να περιοριστεί στον computer ή το κινητό του, όταν έξω από το διαμέρισμα υπάρχει ο ελκυστικός ελληνικός Απριλο-μάης.

Από τη βόλτα όμως που μπορεί κάποιος να βγει για να εκτονωθεί, έως τα καλέσματα DJs και τα πάρτι απείθειας υπάρχει διαφορά.

Από το να διεκδικούμε γρηγορότερους ρυθμούς απεγκλωβισμού της κοινωνίας και άνοιγμα κάποιων δραστηριοτήτων (πάντοτε όμως με προσοχή) έως το σημείο της κοινωνικής απείθειας, υπάρχει μεγάλη απόσταση.
Αυτή είναι η κληρονομιά που μας άφησε η Νέα Σμύρνη των αρχών του Μάρτη και των καλεσμάτων σε 600 διαδηλώσεις, αλλά και το πολιτικό φλερτ συγκεκριμένων πολιτικών δυνάμεων (προεξάρχοντος του ΣΥΡΙΖΑ) με όσους μαζικά αντιδρούν. Κάποιοι άνοιξαν την κερκόπορτα της ανευθυνότητας. Κάποιοι πάτησαν σε προβλήματα, ενδεχομένως και σε λάθη που λογικό ήταν να υπάρξουν μετά από 14 μήνες “πολιορκίας” από τον COVID 19 για να γεννήσουν κινήματα αμφισβήτησης και τελικής άρνησης τήρησης των μέτρων.

Άλλο όμως η κριτική που είναι απαραίτητη κι αναγκαία στις κοινωνίες κι άλλο το μπάχαλο. 

Η ανεύθυνη ρητορική ως αποτέλεσμα έχει την οργανωμένη πλέον άρνηση πολλών να συμμορφωθούν όχι όπως κάποιοι αναφέρουν με τα “μέτρα της κυβέρνησης” αλλά με την πραγματικότητα.

Γιατί η πραγματικότητα είναι που επιβάλλει αυτά τα μέτρα.

Είναι οι χιλιάδες νεκροί. Είναι τα κρούσματα. Είναι ο παγκόσμιος αυτός ιός. Φέρουν λοιπόν την ευθύνη όσοι ξαναδίχασαν τους Έλληνες. Φέρουν την ευθύνη οι… ανεύθυνοι που έδωσαν κοινωνική πλατφόρμα και συγκατάβαση σε αρνητές του ιού, σε μπαχαλάκηδες και μηδενιστές, σε αντικοινωνικές στάσεις και συμπεριφορές.  

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Πελώνη για Πάσχα – Δύο οικογένειες σε κάθε σπίτι

Οργισμένες αντιδράσεις κατοίκων για τα κορονοπάρτι στην Κυψέλη – “Αφοδεύουν παντού” (vid)

Ραντεβού εμβολιασμού – Ανοίγει σήμερα η πλατφόρμα για τις ηλικίες 55-59

Με τι καιρό θα ψήσουμε τον οβελία – Η πρόγνωση του Τάσου Αρνιακού (vid)

Ακολουθήστε το debater.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις