Ο Γιώργος Βογιατζάκης δεν μας μαγεύει μόνο με την φωνή του αλλά και με την ματιά του που μαγνητίζει. Ο λυράρης που για χάρη του έχουν παραμιλήσει πολλές γυναίκες κερδίζει συνεχώς τις εντυπώσεις μέσα από την συμμετοχή του στο J2US. Tον συνάντησα στις πρόβες που έκανε για το live του στις 22 Μαρτίου στο Caja De Musical. Μιλήσαμε για τα χρόνια του αθλητισμού, την συμμετοχή του στο J2US αλλά και για το αν έχει βγει ραντεβού με θαυμάστρια.

Γιώργο σε πετυχαίνω σε μια πολύ δημιουργική φάση στην ζωή σου. Μίλησε μου λίγο για αυτό…

Με πετυχαίνεις η αλήθεια είναι σε μία πολύ δημιουργική και όμορφη φάση της ζωής μου θα έλεγα, με  νέα τραγούδια που ετοιμάζω ,με εμφανίσεις στην Αθήνα  και σε όλη την Ελλάδα. Επίσης νοιώθω ιδιαίτερα χαρούμενος που βρίσκομαι και στο φιλανθρωπικό show J2US που θεωρώ ότι είναι μία μοναδική εμπειρία για μένα.

Μένεις μόνιμα στην Κρήτη από τότε που γεννήθηκες. Σκέφτηκες ποτέ να την εγκαταλείψεις και να ανέβεις στην πρωτεύουσα;

Η αλήθεια είναι ότι τον αγαπώ τον τόπο μου και το έχω πει πάρα πολλές φορές ,είναι ο τόπος που με γέννησε ο τόπος που μεγάλωσα.  Έχω μία ιδιαίτερη αγάπη στον τόπο μου. Γι’ αυτό και ασχολούμαι και με την παραδοσιακή μουσική που τόσο λατρεύω αλλά επίσης αγαπώ πολύ και τον κόσμο γιατί ο κόσμος είναι αυτός που με κάνει να υπάρχω και όπου με ζητάει θα βρίσκομαι εκεί για αυτόν. Αν τώρα ο Θεός τα φέρει και ανέβω στην πρωτεύουσα τότε θα είναι για το χατίρι του κόσμου.

Σπούδασες Φυσική Αγωγή και μάλιστα έχεις ασχοληθεί με τον στίβο σε παγκόσμιο επίπεδο. Μίλησε μου για την περίοδο του αθλητισμού.

Αγαπώ πολύ τον αθλητισμό, ήτανε και είναι όλη μου η ζωή . Ο αθλητισμός μου έδωσε την ευκαιρία να περάσω στη γυμναστική ακαδημία χωρίς εξετάσεις ασχολήθηκα και με το στίβο και με τις πολεμικές τέχνες σε επαγγελματικό επίπεδο. Ήταν από τα ομορφότερα χρόνια της ζωής μου, είχα πάρα πολύ καλούς δασκάλους δίπλα μου και τους ευχαριστώ γιατί και αυτοί διαμόρφωσαν τον άνθρωπο που είμαι τώρα.

Οι αθλητές πάντα λένε ότι στα εφηβικά τους χρόνια στερήθηκαν πράγματα της ηλικίας τους εξαιτίας της πειθαρχίας που πρέπει να έχουν στον αθλητισμό. Έγινε και με σένα το ίδιο;

Στον αθλητισμό και στον πρωταθλητισμό δεν ένιωσα ότι στερήθηκα πράγματα, γιατί ήτανε έτσι και η φιλοσοφία μου και ο τρόπος ζωής μου. Πάντα μου άρεσε να έχω πρόγραμμα,  να είμαι σωστός και να τηρώ αυτά που πρέπει να κάνω για να πηγαίνω ακόμα καλύτερα. Είτε αυτό είχε να κάνει με το φαγητό, είτε είχε να κάνει με τις προπονήσεις, είτε με τα ωράρια. Στερήθηκα μία πενθήμερη εκδρομή   γιατί συμμετείχα στο πανελλήνιο πρωτάθλημα αλλά αγαπούσα αυτό που έκανα που τίποτα δεν μπορούσε να συγκριθεί με τη χαρά της νίκης.

Γιατί αποφάσισες να κρεμάσεις τα παπούτσια του στίβου τόσο νωρίς; Σε απομάκρυνε κάποιος τραυματισμός;

Σε υψηλό επίπεδο δεν μπορούν να συνδυαστούν και τα δύο μαζί, οπότε εγώ επέλεξα τη μουσική.

Θυμάσαι την στιγμή που πήρες το πρώτο σου μετάλλιο; Μπορείς να μου την περιγράψεις;

Νομίζω ότι δεν θα ξεχάσω ποτέ το πρώτο μετάλλιο που πήρα. Ήτανε στο πρώτο πανελλήνιο πρωτάθλημα πολεμικών τεχνών. Ήμουν  εφτά χρονών και το μετάλλιο στα μάτια μου έμοιαζε με το καλύτερο παιχνίδι που μπορούσε να πάρει ένα παιδί .Ήταν μία στιγμή μοναδική όταν είδα την υπερηφάνεια στο πρόσωπο των γονιών μου και του προπονητή μου. Θυμάμαι ότι δεν είχα σταματήσει να χαμογελάω και φυσικά θυμάμαι το άγχος που είχα. Επίσης και κάτι που μου θύμησες τώρα, είναι ότι  είχα δεχτεί ένα χτύπημα στο μάτι και πήγα στην απονομή με μπλε μάτι. Και όποτε κοιτάζω τις φωτογραφίες χαμογελάω, γιατί βρίσκομαι σε ένα βάθρο με ένα μετάλλιο και ένα μπλε μάτι.

Πώς από τον αθλητισμό μεταπήδησες στην μουσική;

Η μουσική και ο αθλητισμός ήταν και είναι για μένα οι δύο μεγάλες αγάπες της ζωής μου. Δεν ήταν ξεκάθαρο τουλάχιστον στα εφηβικά μου χρόνια ποιο θα επικρατήσει, όποτε μπορώ να πω ότι μου τα έφερε η μοίρα και η ζωή έτσι έτσι ώστε να ακολουθήσω τη μουσική και να μείνω σ’ αυτό το μονοπάτι.

Ποιο ήταν το κίνητρο για να ασχοληθείς με το τραγούδι και την κρητική λύρα;

Από μικρό παιδί μου άρεσε που έβλεπα τους καλλιτέχνες στα πανηγύρια να παίζουν λύρα και να τραγουδάνε. Και φυσικά  ο Νίκος Ξυλούρης, που έκανε την Κρητική μουσική παράδοση γνωστή σε όλο τον κόσμο.

Γιατί επέλεξες να μάθεις λύρα; Είσαι αυτοδίδακτος ή πηγές σε κάποιο ωδείο;

Γιατί ο ήχος της ξεχώρισε στα αυτιά μου σε σχέση με τα υπόλοιπα όργανα . Έκανα μαθήματα λύρας  με τον Στρατή Γουνάκη.

Θυμάσαι την πρώτη φορά που έπαιξες λύρα και τραγούδησες μπροστά στην οικογένειά σου και σε κόσμο;

Η πρώτη φορά που έπαιξα λύρα μπροστά σε κόσμο ήταν στην οικογενειακή ταβέρνα του δασκάλου μου και ήμουν έντεκα χρόνων.

Έχεις κάνει πολλές συνεργασίες στην καριέρα σου στο τραγούδι. Ποια ξεχωρίζεις και γιατί;

Όλες οι συνεργασίες που έχω κάνει ήταν μοναδικές. Από όλες κέρδισα κάτι , γιατί όλοι οι  άνθρωποι που συνεργάστηκα ήταν ένα μάθημα ζωής. Κάτι κέρδισα, κάτι πήρα, κάτι μου δίδαξαν, γι’ αυτό και είμαι ευγνώμων για όλες τις συνεργασίες που έχω κάνει στη ζωή μου. Σίγουρα μπορώ να ξεχωρίσω την συνεργασία που έχω κάνει με τον Ψαραντώνη γιατί μιλάμε για έναν άνθρωπο που για μένα είναι η ιστορία της Κρήτης μας. Είναι ο άνθρωπος  θεμέλιο πολιτισμού για την Κρήτη και σίγουρα ο μεγαλύτερος δάσκαλος.

Εκτός από υπέροχη φωνή γράφεις και καταπληκτικούς στίχους. Ποια είναι η αφορμή για να γράψεις κάτι;

Αφορμή για να γράψω παίρνω από την ίδια τη ζωή. Είτε  κάτι που μου κίνησε το ενδιαφέρον , κάτι που άκουσα, είδα, μπορεί να είναι κάτι το οποίο έζησα. Έτσι και αλλιώς η ζωή από μόνη της είναι ένας καμβάς με χρώματα και ότι  ζωγραφίσεις εξαρτάται από σένα.

Γράφεις όταν είσαι στεναχωρημένος ή χαρούμενος;

Η έμπνευση για να γράψω κάτι μπορεί να έρθει κάτω από οποιαδήποτε συνθήκη. Γράφω  είτε στεναχωρημένος, είτε χαρούμενος, είτε ευτυχισμένος, είτε προδομένος, είτε χωρισμένος, είτε σε σχέση . Το να γράψεις κάτι άλλωστε θεωρώ ότι σου έρχεται μόνο του, δεν το χαρακτηρίζει μόνο μία κατάσταση στη ζωή σου. Μπορεί να είμαι στα καλύτερα μου και να γράψω το πιο λυπημένο τραγούδι και μπορεί να είμαι στα χειρότερα μου και να γράψω το πιο χαρούμενο τραγούδι.

Παίρνεις στοιχεία από την ζωή σου και τα κάνεις στίχους; Υπάρχει κάποιο τραγούδι που να αναφέρεται σε κάποια στιγμή της ζωής σου; Αν ναι σε ποια;

Υπάρχει τραγούδι που αναφέρεται στην ζωή μου και θα κυκλοφορήσει σύντομα. Γενικότερα όμως όλα τα τραγούδια που γράφω είναι εμπνευσμένα λιγάκι από πράγματα που έχουν περάσει από τη ζωή μου είτε άνθρωποι, είτε καταστάσεις.

Ποιο είναι το πρώτο άτομο που διαβάζει τους στίχους ενός τραγουδιού σου;

Δεν είναι ένα άτομο. Είναι η παραγωγός μου και οι μουσικοί μου.

Έχεις γράψει τραγούδι που να το έχεις αφιερώσει σε κάποιο δικό σου πρόσωπο; Αν ναι πιο τραγούδι και σε πιο πρόσωπο;

Οι μαντινάδες που έχω γράψει είναι πάρα πολλές και τις έχω αφιερώσει και σε μέλη της οικογένειας μου και σε φίλους μου και σε γνωστούς ακόμα και σε αγνώστους μπορώ να σου πω ,που μου έχουν ζητήσει να τους γράψω μια μαντινάδα .Φυσικά και σε σχέσεις που έχω κάνει στη ζωή μου.

Η συμμετοχή σου στο J2US πώς προέκυψε;

Η συμμετοχή μου στο J2US δεν ξέρω πως προέκυψε . Μπορώ να σου πω όμως πως το έμαθα. Είμαι με τον κολλητό μου και παίζουμε μουσική , χτυπάει το τηλέφωνο μου , είναι η παραγωγός μου  και μου λέει ετοιμάσου για το J2US. Πιστεύω όμως βαθιά μέσα μου ότι στο J2US με πήγε η αγάπη του κόσμου  και τον ευχαριστώ πολύ.

Η χημεία με την Ναταλία Αργυράκη πώς είναι;

Η Ναταλία εκτός από πολύ καλή δημοσιογράφος ,είναι ένας εξαιρετικός άνθρωπος, με αρχές. Έχουμε πολύ καλή χημεία σαν άνθρωποι και πραγματικά την εκτιμώ βαθύτατα. Μπορώ να πω ότι αν είχα μία αδερφή θα ήθελα πολύ να είναι όπως η Ναταλία. Νιώθω πολύ τυχερός που είναι το “ταίρι” μου στο J2US.

Τα σχόλια των κριτών είναι κάτι που σε αγχώνει κάθε φορά που βγαίνετε στην σκηνή;

Τα σχόλια των κριτών και με ενδιαφέρουν και τα ακούω πάρα πολύ προσεκτικά γιατί πραγματικά πιστεύω ότι η Ναταλία μπορεί να καταφέρει πάρα πολλά πράγματα. Σίγουρα και εγώ σαν coach της θέλω να βγαίνει όλο και καλύτερη κάθε φορά που ανεβαίνουμε στο stage. Δεν με αγχώνουν και τα λαμβάνω σοβαρά υπόψιν μου, έτσι ώστε να είμαστε καλύτεροι σε κάθε live.

Θεωρείς ότι σας αδικούν οι κριτές κάποιες φορές;

Δεν θεωρώ ότι μας αδικούν. Κάθε κριτική είναι καλοδεχούμενη γιατί μας βοηθάει να γινόμαστε καλύτεροι και να προχωράμε στο παιχνίδι.

Όλη αυτή την αναγνωρισιμότητα πώς την διαχειρίζεσαι;

Δεν έχει αλλάξει κάτι στη ζωή μου. Είμαι ο ίδιος άνθρωπος που ήμουν πριν μπω στο show και ο ίδιος θα είμαι και όταν βγω από αυτό.

Υπάρχει στιγμή που κάποιος προκειμένου να σου δείξει τον ενθουσιασμό του σε έχει φέρει σε δύσκολη θέση;

Όχι δεν έχει υπάρξει άνθρωπος που να μ΄ έχει φέρει σε δύσκολη θέση. Ίσα-ίσα που χαίρομαι όταν άνθρωποι έρχονται και μου λένε αυτό που αισθάνονται κι αυτό που νιώθουν γιατί το εκτιμώ και είναι πάρα πολύ όμορφο.

Θα έκανες στροφή στην μουσική σου προκειμένου να ενταχθείς σε ένα σχήμα της νυχτερινής Αθήνας;

Αν η μουσική μου και η ταυτότητα μου σαν άνθρωπος ,ταιριάζει με κάποιο σχήμα τότε θα μπορούσε να υπάρξει συνεργασία. Αλλά στροφή δεν θα έκανα, δεν θα μπορούσα να απαρνηθώ ούτε την ταυτότητα μου ούτε την μουσική μου και σίγουρα δεν θα προδώσω ποτέ τον κόσμο που με ακολουθεί, με πιστεύει και αγαπάει αυτό που κάνω τόσα χρόνια

Πες μου το πιο περίεργο μήνυμα που έχεις λάβει στα social media.

Το πιο περίεργο μήνυμα που έχω λάβει είναι τι νούμερο παπούτσι φοράω ! (γέλια)

Ο έρωτας τι ρόλο παίζει στην ζωή σου;

Ο έρωτας παίζει πολύ σημαντικό ρόλο στη ζωή μου, είναι κινητήριος δύναμη για μένα. Είμαι άνθρωπος που ζω με το συναίσθημα . Μ΄αρέσει αυτή η όμορφη λέξη  “έρωτας”, που χάνεις τη γη κάτω απ’ τα πόδια σου, ομορφαίνουν όλα γύρω σου και νιώθεις ότι ζεις ένα παραμύθι .

Θα έβγαινες ποτέ ραντεβού με μια κοπέλα που θα γνώριζες από τα social media;

Μ΄αρέσει το ραντεβού και το φλερτ. Μ’  αρέσουνε οι ανθρώπινες σχέσεις που δημιουργούνται δια ζώσης και όχι τόσο με τα social media παρόλο που το έχω κάνει, έχω βγει ραντεβού με γυναίκα που έχω γνωρίσει από social.

Ποια είναι τα μελλοντικά σου σχέδια;

Όπως προείπα με πετυχαίνεις σε μια πολύ δημιουργική φάση.

Παράλληλα με το J2US βρίσκομαι και στο στούντιο γράφοντας καινούργια τραγούδια ενώ ταυτόχρονα κάνω ζωντανές εμφανίσεις ξεκινώντας στην Αθήνα και το Caja De Musica, την Τετάρτη 22 Μαρτίου και στη συνέχεια  σε όλη την Ελλάδα με ημερομηνίες που θα ανακοινωθούν σύντομα.

Ειδήσεις σήμερα:

H πρώτη αντίδραση του πρώην αρχηγού της ΕΛΑΣ με αιχμές για τη συγκεκριμένη απόφαση

Βαριές κατηγορίες για τους δύο σταθμάρχες και τον επιθεωρητή – Πολιτική θύελλα για το πόρισμα της ΡΑΣ

Ακολουθήστε το debater.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις