Ένα από τα πιο ασφαλή οδικά δίκτυα της χώρας, η Αττική οδός μας πρόδωσε! Και εξακολουθεί και μας προδίδει, αφού οι εκατοντάδες οδηγοί παραμένουν εγκλωβισμένοι μέσα στα αυτοκίνητά τους, αβοήθητοι για ατελείωτες ώρες, χωρίς καμία ενημέρωση, χωρίς καμία βοήθεια στο έλεος του Θεού!

Η Αττική Οδός δεν είχε προετοιμαστεί! Δεν είχε λάβει κανένα προληπτικό μέτρο! Και σε αυτό δεν χωράει καμία αμφιβολία! Εξωφρενικές καθυστερήσεις, εγκλωβισμοί οδηγών, σε έναν αυτοκινητόδρομο υψηλών προδιαγραφών που για εκατομμύρια πολίτες του Λεκανοπεδίου καθημερινά θεωρείται η απόλυτα ασφαλής λύση.

Μπορεί η κακοκαιρία “Ελπίς” να είχε πρωτοφανή σφοδρότητα, αλλά είναι ένα φαινόμενο για το οποίο προειδοποιούσαν ημέρες ολόκληρες οι μετεωρολόγοι. Και ουδείς τους άκουσε από την Αττική Οδό.

Αντίθετα η Αττική Οδός με μία ανακοίνωσή της μόνο την οργή των πολιτών προκάλεσε, αφού δεν υπήρχε πουθενά η λέξη συγγνώμη για όλο αυτό το φιάσκο, για το οποίο ακόμα υπάρχουν πολίτες που ταλαιπωρούνται! Αντίθετα, στην ανακοίνωση της εταιρείας γίνεται λόγος για φόβο και έλλειψη εμπειρίας των οδηγών και έρχεται κάποιος να αναρωτηθεί! Η Αττική Οδός δραστηριοποιείται σε κάποια άλλη χώρα; Δεν γνωρίζει πως οι Αθηναίοι δεν έχουν εμπειρία στην οδήγηση στα χιόνια γιατί στην πρωτεύουσα τα χιόνια δεν είναι και τόσο συχνό; Το γνώριζαν και θα έπρεπε να το έχουν προβλέψει!

Σε άλλο σημείο της ανακοίνωσης της εταιρείας γίνεται αναφορά για ατυχήματα από νταλίκες που έχουν διπλώσει και έχουν κλείσει κάθετα το δρόμο. Και έρχομαι εγώ και ρωτάω! Γιατί στην Εθνική Οδό Αθηνών Λαμίας και Αθηνών Κορίνθου δεν δίπλωσαν νταλίκες; Γιατί ακριβώς είχε απαγορευτεί η κίνηση φορτηγών. Το ζήτησε η Αττική Οδός να απαγορευτεί η κίνηση και η Τροχαία δεν τους άκουσε;

Όπως και να έχει κάτι δεν πήγε καλά! Και αυτή τη φορά δεν φτάνει ένα συγγνώμη! Που ούτε αυτό έχει έρθει μέχρι τώρα, ούτε από την Αττική Οδό, ούτε από το υπουργείο Πολιτικής Προστασίας ούτε από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, ούτε από κανέναν.

Κανένα συγγνώμη! Αλλά κι αυτό να έρθει οι εκατοντάδες πολίτες που εγκλωβίστηκαν και κυριολεκτικά κινδύνευσε η ζωή τους, πως θα αποζημιωθούν; Από μία συγγνώμη; Δεν νομίζω!

Και η Αττική Οδός είναι ένας αυτοκινητόδρομος που καθημερινά χρυσοπληρώνουν με 2,80 ευρώ εκατοντάδες χιλιάδες Αθηναίοι. Και οι οδηγοί έχουν απαιτήσεις και δικαίως! Δεν μπορούν να μένουν ανοιχτές λεωφόροι όπως η Κηφισίας, η Μεσογείων, οι δύο εθνικές έστω και με προβλήματα και η Αττική Οδός που την πληρώνουμε να παρουσιάζει τέτοια εικόνα.

Και μάλιστα, το φιάσκο με τους εγκλωβισμούς μέσα στον αστικό ιστό έχει και συνέχεια! Ακόμα και όταν είχαν αρχίσει να παρουσιάζονται τα πρώτα προβλήματα, οι πολίτες εξακολουθούσαν να πληρώνουν διόδια. Στις ερωτήσεις τους προς τους υπαλλήλους των διοδίων λάμβαναν διαβεβαιώσεις πως ο δρόμος είναι ανοιχτός και ασφαλής.

Η ευθύνη για όλο αυτό τον Γολγοθά βαραίνει ξεκάθαρα την Αττική Οδό, το αρμόδιο υπουργείο Πολιτικής Προστασίας που πίστεψε την Αττική Οδό πως ο δρόμος θα παραμείνει ανοιχτός και όλους τους υπόλοιπους φορείς του δημοσίου που ξέχασαν πως το μοναδικό τους καθήκον είναι η ασφάλεια και η ευημερία των πολιτών. Και αυτοί οι εγκλωβισμένοι πολίτες πρέπει να αποζημιωθούν! Και όχι με συγγνώμες!

Ακολουθήστε το debater.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις