Τι είδα, τι άκουσα την εβδομάδα που μας πέρασε…

Τι δεν είδα, τι δεν άκουσα την εβδομάδα που μας πέρασε…

  • Μέτρα σταδιακής επιστροφής στη ζωή από την κυβέρνηση με επιχειρήματα και ευοίωνες προοπτικές
  • Την αντιπολίτευση να ασκεί δριμύτατη κριτική στα μέτρα αυτά με επιχειρήματα και δυσοίωνες προοπτικές
  • Τις αντιδράσεις της κοινωνίας θετικές ή αρνητικές, με ή χωρίς κομματικό πρόσημο
  • Επιστήμονες με διαφορετική άποψη, μέλη ή όχι της επιτροπής λοιμωξιολόγων
  • Στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης διαφορετική προσέγγιση ανάλογα τον προσανατολισμό τους

Και όλα αυτά σε μια προσπάθεια να ξαναβρούμε τη ζωή μας, να την κερδίσουμε. Και έτσι πρέπει, αλλά… όχι με «φωνητική ανοσία». Γιατί επιβάλλεται όχι μόνο να ακούγονται όλες οι άλλες φωνές, αλλά και οι δικές μας, χωρίς υπερβολές, προκαταλήψεις και εμμονές. Ο Covid-19 δεν ζητάει πιστοποιητικό κοινωνικών φρονημάτων, δεν κάνει διακρίσεις και αδιαφορεί στα ζήτω και τα κάτω. Πίσω από τους αριθμούς των θυμάτων, των διασωληνωμένων και των κρουσμάτων είναι άνθρωποι.

Δεν είδα και δεν άκουσα μια καθολική προσπάθεια χωρίς από τη μία πλευρά έπαρση για την αποτελεσματικότητα των μέτρων και από την άλλη έντονη κριτική για τα μέτρα αυτά με προδιαγεγραμμένη την αποτυχία τους.

Ναι, και πάλι ναι, στην ατομική ευθύνη όχι όμως με το δάκτυλο τεντωμένο προς την κοινωνία από την κυβέρνηση, την αντιπολίτευση, τους επιστήμονες και τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης.

Κι αν ο στόχος είναι η πολυπόθητη ανοσία από τον ιό, μην το μπερδεύουμε με την πολιτική ανοησία. Ας το παλέψουμε όλοι μαζί για να καταφέρουμε να φτιάξουμε από μόνοι μας την «πλατφόρμα» της ζωή μας, όπως εμείς θα την αποφασίζουμε.

Ακολουθήστε το debater.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις