Αν κατάλαβα καλά, ο Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Αλέξης Τσίπρας, τα δίνουν όλα για μια… πολύφερνη νύφη που ακούει στο όνομα “μεσαία τάξη” και η κατάκτηση της οποίας, εκτιμούν αμφότεροι- και σωστά, οδηγεί στην εξουσία.

Σε αυτή την πολύπαθη μεσαία τάξη αναφέρθηκαν πολλάκις αμφότεροι, δεσμευόμενοι ότι θα ζήσει καλύτερες μέρες, αν κερδίσουν τις επόμενες εκλογές.

Η αλήθεια είναι ότι η μεσαία τάξη αποτελεί εδώ και χρόνια τον κορμό της ελληνικής κοινωνίας και τον αιμοδότη της οικονομίας. Ευημερεί η μεσαία τάξη; Όλα κινούνται καλά. Αγκομαχάει; Κλάφτα Χαράλαμπε.

Για να είμαι ειλικρινής, η μεσαία τάξη δεν πέρασε τις καλύτερες μέρες τα τελευταία χρόνια, είτε κυβερνούσε η ΝΔ, είτε ο ΣΥΡΙΖΑ.  Και υπερφορολογήθηκε και φτωχοποιήθηκε. Τα αποτελέσματα αυτού, είναι γνωστά και μελανά για την οικονομία. Γιατί, με λίγα λόγια, αν δεν καταναλώσει η μεσαία τάξη, κάτι εκατομμύρια άνθρωποι, το χρήμα δεν κινείται- τελεία και παύλα.

Θα επιστρέψω στη μεσαία τάξη όσα της πήρε ο κ. Τσίπρας”, δήλωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης , προσσθέτοντας ότι αυτό θα γίνει με την ανάπτυξη της οικονομίας “και όχι με την υπερφορολόγηση, την οποία επέβαλε η προηγούμενη κυβέρνηση”.

Ο Αλέξης Τσίπρας από την άλλη, κατηγόρησε τη ΝΔ ότι πριν λίγα χρόνια έριχνε στη μεσαία τάξη τα βάρη της χρεοκοπίας λέγοντας “μαζί τα φάγαμε“, τόνισε ότι δεν είναι αυτοί “ που έχουν από 800.000 ακίνητη περιουσία να μεταβιβάσουν σε κάθε τους παιδί”, αλλά εκείνοι “ που ξυπνάνε το πρωί να πάνε στη δουλειά, στη βιοτεχνία, στο μαγαζί. Είναι αυτοί που ζουν από τον κόπο τους. Είναι ο κορμός της ελληνικής οικονομίας και της ελληνικής κοινωνίας.”

Για να ξέρουμε τι μας γίνεται, καλό είναι αμφότεροι να σκιαγραφήσουν επακριβώς εννοούν όταν μιλούν για μεσαία τάξη. Να μιλήσουν για επαγγέλματα- αν αυτό εννοούν. Αλλά κυρίως να οριοθετήσουν τα περιουσιακά στοιχεία και πρωτίστως τα εισοδήματα όσων ανήκουν σε αυτή. Για να καταλάβουμε και που τοποθετούν τα κατώτερα οικονομικά στρώματα και που αρχίζουν κατά τη γνώμη τους τα ανώτερα και η πλουτοκρατία.

Να μας το πούνε καθαρά και ξάστερα, για να γνωρίζουμε και να πάρουμε τις αποφάσεις μας.  

Ακολουθήστε το debater.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις