Δεν θυμάμαι εκλογές κατά τις οποίες το ερώτημα δεν είναι το ποιος θα είναι πρώτος, αλλά το ποιος θα είναι δεύτερος και ποιος τρίτος. Και τα όσα συμβαίνουν μεταξύ Κασσελάκη και Ανδρουλάκη έρχονται να επιβεβαιώσουν την ρήση φοβάται ο Γιάννης το θεριό και το θεριό το Γιάννη, ελαφρώς παραλλαγμένη με το φοβάται ο Νίκος το θεριό και το θεριό το Στέφανο. Και αυτό διότι αμφότεροι κατανοούν ότι η εκλογική μάχη του Ιουνίου, ενδέχεται να μετεξελιχθεί σε μια μάχη χωρίς αύριο για έναν από τους δυο ή και για τους δυο. Εξ ου και οι επιθέσεις και μάλιστα σε υψηλούς τόνους μεταξύ των δυο αρχηγών, που στην ουσία διεκδικούν ο καθένας με το δικό του τρόπο έναν πολιτικό ακροατήριο.

Θεωρητικά ο δεύτερος δημοσκοπικά Νίκος Ανδρουλάκης, απευθύνεται περισσότερο στους ψηφοφόρους του κέντρου, οι οποίοι έχουν… μεταναστεύσει στη Νέα Δημοκρατία του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Ο δεύτερος στις κάλπες ΣΥΡΙΖΑ, «ψαρεύει» πιο αριστερά προσπαθώντας ταυτόχρονα να σταματήσει τις διαρροές  που καταγράφονται προς τη Νέα Αριστερά και το ΚΚΕ αλλά και να συγκρατήσει τον επαναπατρισμό ψηφοφόρων του προς το ΠΑΣΟΚ.

Ο Στέφανος Κασσελάκης από τη μεριά του πιστεύει ότι με τις Σπέτσες πέτυχε την πρώτη εσωκομματική του νίκη, μετά από καιρό. Με τα power point και τους χορούς και τα τραγούδια και με λογικές πολυεθνικής ποντάρει σε μια επανεκκίνηση. 

Ο Ανδρουλάκης, με περιοδεία στην Αχαία και με φόντο τον παρόντα Γιώργο Παπανδρέου, επιχειρεί να πείσει ότι ελέγχει το χώρο, παρά το ότι δεν τολμά ούτε να διαγράψει τον βουλευτή Λέσβου Παναγιώτη  Παρασκευαίδη, που έχει διαχωρίσει τη θέση του από το ΠΑΣΟΚ τόσο στην ισότητα στο γάμο, όσο και στα ελληνοτουρκικά. 

Η άσκηση και για τους δυο είναι δύσκολη, καθώς αμφότεροι δεν έχουν πετύχει να δημιουργήσουν δυναμική, παρά το ότι και νεότεροι αρχηγοί από τον Μητσοτάκη είναι και νεότεροι ηλικιακά είναι από τον πρωθυπουργό.

Ο καθένας βλέπει τον εαυτό του ως «οδηγό» των εξελίξεων στην κεντροαριστερά την επόμενη ημέρα. Καθώς όπως εκτιμούν ότι παρά τα όσα λένε τώρα οι Κασσελάκης και Ανδρουλάκης, οι δυναμικές που θα αναπτυχθούν κάτω από αυτούς μετά τις κάλπες θα είναι τέτοιες που θα τους υποχρεώσουν να συνεννοηθούν.

Για την ώρα θα συνεχίσουν ο ένας να… φοβάται τον άλλον με την ελπίδα, ότι θα έχει τον πρώτο λόγο μετά τις ευρωεκλογές. 

Ειδήσεις σήμερα:

Φρίκη στο κέντρο της Αθήνας – Συνελήφθη 56χρονος για κατ’ εξακολούθηση βιασμό ανήλικης και πορνογραφία ανηλίκων

Μητσοτάκης: «Δεν θα διστάσουμε να πάρουμε και άλλα μέτρα αν χρειαστεί για να αντιμετωπίσουμε το πρόβλημα της ακρίβειας»

Επικαιροποιήθηκε το έκτακτο δελτίο καιρού της ΕΜΥ – Σταδιακή υποχώρηση των φαινομένων από το μεσημέρι της Δευτέρας

Ακολουθήστε το debater.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις