Τελικά, πολύ φασαρία για το… τίποτα ήταν τα όσα είδαμε να εξελίσσονται αυτό το τετραήμερο στο Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ. Ένα Συνέδριο που ξεκίνησε επί της ουσίας με την παρέμβαση Τσίπρα και έκλεισε με τον σημερινό Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ να κλείνει ραντεβού με τον εαυτό του και με το κόμμα του τον Ιούνιο.

Κατανοώ ότι η πρώτη ανάγνωση των εξελίξεων δείχνει ότι ο μεγάλος χαμένος αυτού του Συνεδρίου είναι ο Αλέξης Τσίπρας. Να μου επιτρέψετε όμως να γίνω λίγο αιρετικός σε αυτήν την προσέγγιση. Αν και ήμουν από αυτούς που θεώρησαν ανήθικη την παρέμβαση του πρώην πρωθυπουργού, που είχε μια ιδιοκτησιακή αντίληψη του ΣΥΡΙΖΑ, θα είμαι και από εκείνους που θα έλεγα ότι ο Τσίπρας δεν είναι ο μεγάλος χαμένος των όσων εξελίχθηκαν. Η για να είμαι ακριβής δεν είναι ακόμη ο μεγάλος χαμένος από τις εξελίξεις του Συνεδρίου, Και εξηγώ. Ο Αλέξης Τσίπρας έκανε το ηθικό του καθήκον. Προειδοποίησε τους συντρόφους του για τα μελλούμενα. Τους έδειξε τις αιτίες και τα πρόσωπα. Τους πρότεινε και λύσεις. Αρα κανείς δεν μπορεί να τον κατηγορήσει ή να του χρεώσει σιωπή και μάλιστα ένοχη για τα όσα συμβαίνουν.

Σίγουρα έζησε σε …ζωντανή σύνδεση τον «πολιτικό του θάνατο» από όσους ευεργέτησε. Από όλους εκείνους που εάν δεν υπήρχε ο Τσίπρας δεν θα τους ήξερε ούτε ο…θυρωρός τους όπως έλεγε και ο μακαρίτης ο Κατσιφάρας για τον Ανδρέα Παπανδρέου. Αλλά το ίδιο έχουν πάθει και άλλοι.

Η αλήθεια όμως είναι ότι όλα όσα έγιναν αυτό το τετραήμερο έχουν ημερομηνία λήξης. Και φυσικά όχι την χθεσινή αλλά αυτήν την 9ης Ιουνίου. Τότε που δεν θα έχουν μιλήσει οι «σύνεδροι» οι χειροκροτητές και οι κραυγάζοντες εντός και εκτός της αρένας. Αλλά ο ένας και ο κυρίαρχος ελληνικός λαός. Το αποτέλεσμα της κάλπης θα είναι εκείνο που θα «σκοτώσει» τον Τσίπρα ή τον Κασσελάκη ή και ολόκληρο τον ΣΥΡΙΖΑ.

Με την απόφασή τους οι σύνεδροι, και το νέο «Συμβούλιο του Στέμματος» της Κουμουνδούρου δεν έδωσαν λύση στο δράμα του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά παράταση. Και το ερώτημα είναι εάν θα πάμε σε κάθαρση ή σε λύση με από μηχανής Θεό. Σε λιγότερες από 4 μήνες θα ξέρουμε.

Ως τότε θα δούμε ακόμη αρκετά επεισόδια στο σίριαλ που παίζεται στην Κουμουνδούρου.

Όσο για τον Στέφανο Κασσελάκη, οφείλει να γνωρίζει ότι από το Ωσαννά του Συνεδρίου μέχρι το Σταυρωθείτω στις κάλπες είναι μόλις 105 ημέρες και απόψε…

Ειδήσεις σήμερα:

Ραγδαίες εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ -Κασσελάκης: Οι μάσκες έπεσαν, δεν πάμε σε εκλογές

Εκτεταμένα επεισόδια τα ξημερώματα στο ΑΠΘ -Μολότοφ, δακρυγόνα και καμμένα αυτοκίνητα

Ακολουθήστε το debater.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις