Υπάρχουν πολλά ερωτήματα σχετικά με την κατανάλωση του κόκκινου κρέατος. Το πιο δημοφιλές από αυτά, είναι πόσες φορές την εβδομάδα μπορούμε να το καταναλώνουμε.

Διαβάστε παρακάτω πόσες φορές την εβδομάδα μπορούμε να τρώμε κόκκινο κρέας.

Αρχικά, όταν αναφερόμαστε στο κόκκινο κρέας, εννοούμε το μοσχάρι, το βοδινό, το χοιρινό, το αρνί, το πρόβατο, το κατσίκι και όλα τα επεξεργασμένα προϊόντα των παραπάνω.

Το κόκκινο κρέας περιέχει πρωτεΐνες υψηλής βιολογικής αξίας και είναι πηγή σιδήρου για τον οργανισμό.

Διαβάστε επίσης: Πόσο καιρό μπορεί να διατηρηθεί το κρέας στην κατάψυξη

Η έλλειψη πρωτεϊνών δυσχεραίνει τη διατήρηση της μυϊκής μάζας και αναστέλλει τον μεταβολισμό και το ανοσοποιητικό σύστημα.

Όσον αφορά την συχνότητα που πρέπει να τρώμε κρέας μέσα στην εβδομάδα, για το κόκκινο κρέας, μία μερίδα την εβδομάδα, είναι μία καλή συχνότητα.

Για παράδειγμα, μία μπριζόλα περιέχει 42 γραμμάρια πρωτεΐνης, που είναι η συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη.

Αν καταναλώσετε μεγαλύτερη ποσότητα από την ιδανική μέσα στην εβδομάδα, οι κίνδυνοι για την υγεία σας μπορεί να είναι μεγάλοι, όπως ο διαβήτης τύπου 2 αλλά και καρδιακές παθήσεις.

Ειδήσεις σήμερα:

Κασσελάκης για Ασημακοπούλου: Όλα στο φως

Στέλιος Χανταμπάκης: Δείτε την απίστευτη αλλαγή που έκανε στα μαλλιά του

Ακολουθήστε το debater.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις