Πρέπει να είστε ιδιαίτερα προσεκτικοί όταν αγοράζετε κρέας και το αποθηκεύετε στο ψυγείο ή στην κατάψυξη. Πόσες ημέρες μπορεί πραγματικά να καταψυχθεί το κρέας για να είναι ασφαλές για κατανάλωση;

Διαβάστε παρακάτω όσα πρέπει να γνωρίζετε.

Αρχικά, θα πρέπει να γνωρίζετε ότι το κρέας πρέπει να διατηρείται στη σωστή θερμοκρασία στην κατάψυξη, η οποία είναι αυτή των-18°C.

Το ιδανικό διάστημα για να αποθηκεύσετε το κρέας στην κατάψυξη είναι έως και 2 μήνες. Μπορεί να διατηρηθεί και περισσότερο, ωστόσο δεν υπάρχει λόγος να το κρατήσετε για μεγαλύτερο διάστημα.

Επιπλέον, αυτό που θα πρέπει να γνωρίζετε είναι ότι δε θα πρέπει να βάζετε το κρέας από την κατάψυξη κατευθείαν στο φούρνο.

Το κρέας πρέπει να ξεπαγώνει αργά και σταδιακά, με τον ίδιο τρόπο που παγώνει.

Για να ξεπαγώσει σωστά, θα πρέπει να το αποθηκεύσετε στο ψυγείο. Τα βακτήρια του κρέατος βρίσκονται σε λανθάνουσα κατάσταση στην κατάψυξη σε θερμοκρασίες έως και-18°C, αλλά υπάρχει πάντα ο κίνδυνος να κάνουν πάρτι και να ξανά εμφανιστούν, αν τα κατεψυγμένα προϊόντα δεν αποψυχτούν σωστά.

Η μέθοδος απόψυξης στο ψυγείο είναι η ασφαλέστερη μόνο και μόνο επειδή το κάτω ράφι του ντουλαπιού αποθήκευσης κρέατος είναι μόλις στους 2°C, και έτσι τα βακτήρια δεν μπορούν να αναπτυχθούν στην επιφάνειά του.

Τέλος, κάτι άλλο που μπορείτε να κάνετε για την σωστή διατήρηση αυτών των προϊόντων στην κατάψυξη, είναι να τοποθετήσετε το κρέας σε ένα σφραγισμένο πλαστικό σακουλάκι και ν γράφετε την ημερομηνία κατάψυξης.

Ειδήσεις σήμερα:

Στην κόψη του ξυραφιού ο ΣΥΡΙΖΑ: Στελέχη του κόμματος ζητούν έκτακτη συνεδρίαση της ΚΕ – Ανοιχτό το ενδεχόμενο αμφισβήτησης του Κασσελάκη

“Ο Πούτιν σκότωσε τον σύζυγό μου” – Δριμύ κατηγορώ από τη χήρα του ηγέτη της ρωσικής αντιπολίτευσης, Αλεξέι Ναβάλνι

Ακολουθήστε το debater.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις