Φέτος τα Χριστούγεννα τα μελομακάρονα και οι κουραμπιέδες θα καταναλωθούν με ρέγουλα, καθώς η τιμή τους έχει φτάσει στα ύψη.

Σύμφωνα με την εκπομπή “Live News”, που έκανε μια “γύρα” σε ζαχαροπλαστεία και φούρνους, διαπίστωσε πως οι τιμές για τα χριστουγεννιάτικα γλυκά έχουν αυξηθεί σε σχέση με κάθε άλλη χρονιά.

Συγκεκριμένα, το ιστορικό ζαχαροπλαστείο στην Αθήνα πουλά μελομακάρονα και κουραμπιέδες με το κιλό να φτάνει τα 29€.

Ωστόσο, πολύς κόσμος δεν πτοείται από την άνοδο των τιμών, γιατί προτιμά να αγοράσει κάτι που θα του “στοιχίσει” περισσότερο αλλά θα είναι ποιοτικό.

“Το βασικότερο συστατικό σε όλα μας τα προϊόντα είναι η αγάπη και το μεράκι. Εμείς παράγουμε χειροποίητα με βάση τις παραδοσιακές συνταγές οι οποίες κρατάνε από τον προπάππου μου και από το 1928, είπε ο ιδιοκτήτης του μαγαζιού.

Στη δεύτερη θέση με τα ακριβότερα μελομακάρονα της πόλης βρίσκεται το ζαχαροπλαστείο στο Περιστέρι με την τιμή του κιλού να είναι στα 26€.

Τρίτο ζαχαροπλαστείο πουλά το κιλό έναντι 23€, ενώ σε ένα τέταρτο τα μελομακάρονα κοστίζουν ανά κιλό 20,50€.

Όσον αφορά στη Θεσσαλονίκη, γνωστά ζαχαροπλαστεία έχουν τα ακριβότερα μελομακάρονα. Τα κλασικά ανέρχονται στα 21 ευρώ και 70 λεπτά το κιλό και οι μπουκιές ή τα επικαλυμμένα με σοκολάτα στα 23 ευρώ και 50 λεπτά.

“Το μυστικό της συνταγής βρίσκεται στο μεράκι και στις πρώτες ύλες που χρησιμοποιούμε στα καταστήματά μας φτιάχνοντας τα γλυκίσματα μπροστά στον επισκέπτη” δήλωσε μία από τις παρασκευάστριες.

Ειδήσεις σήμερα:

Ο Γρηγόρης Λέων απαντά για το εξώδικο που του έστειλε ο Κούγιας – “Ενημερώθηκα από την τηλεόραση, δεν έχω λάβει κάτι” (vid)

Κατάσχεσαν “αγγούρια της θάλασσας” στην Κυλλήνη αξίας ενός εκατομμυρίου ευρώ! – Γιατί είναι τόσο ακριβά (pics&vid)

Ακολουθήστε το debater.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις