Μία πρωτότυπη και εύκολη συνταγή γλυκού για το Χριστουγεννιάτικο τραπέζι είναι κάτι που όλοι αναζητάμε προκειμένου και να εντυπωσιάσουμε τους καλεσμένους μας και να μην μας πάρει πάρα πολλή ώρα να το φτιάξουμε.

Το πανετόνε είναι ένα γλυκό ψωμί που δεν λείπει από κάθε Χριστουγεννιάτικο τραπέζι και εμείς επιλέξαμε να το πάμε ένα βήμα παρακάτω και να δώσουμε την δική μας πινελιά.

Αφού πειραματιστήκαμε και κάναμε τις δοκιμές μας, βρήκαμε ένα πολύ ενδιαφέρον γλυκό πολύ γρήγορο στην παρασκευή του, το οποίο σίγουρα θα εντυπωσιάσει τους πάντες.

Δείτε παρακάτω αναλυτικά τα υλικά και βήμα – βήμα την εκτέλεση της συνταγής:

ΥΛΙΚΑ

1 panettone (οποιαδήποτε γεύση επιθυμείτε)
2 τενεκεδάκια morfat
1 ζαχαρούχο γάλα 304ml
50γρ αμυγδαλόψιχα
200γρ. τρούφα
8 κεράσια

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε καθαρό πάγκο απλώνουμε μεμβράνη μαγειρικής.

Κόβουμε το πανετόνε μας σε φέτες μεσαίου μεγέθους και τις στρώνουμε την μία δίπλα στην άλλη χωρίς κενά, πάνω στη μεμβράνη.

Με ένα πλάστη πατάμε καλά τις φέτες μας για να ενωθούν όσο το δυνατόν περισσότερο γίνεται μεταξύ τους.

Σε ένα μίξερ χτυπάμε σαντιγί για να μπορέσει να αφρατέψει και έπειτα προσθέτουμε το ζαχαρούχο γάλα το οποίο πρέπει να είναι σε θερμοκρασία δωματίου.

Αφού έχει γίνει ένα ενιαίο και αφράτο μείγμα, απλώνουμε το μισό πάνω στις φέτες μας και προσθέτουμε λίγη αμυγδαλόψιχα και τρούφα.

Τυλίγουμε σε ρολά, όπως ακριβώς θα κάναμε και έναν κορμό.

Απλώνουμε το υπόλοιπο μείγμα κρέμας – ζαχαρούχου πάνω από το ρολό μας και προσθέτουμε όπως επιθυμούμε την υπόλοιπη τρούφα, την αμυγδαλόψιχα και τα κεράσια μας. Μπορούμε εναλλακτικά να προσθέσουμε καρύδι ή φιστίκι.

Το βάζουμε στο ψυγείο για 1 ώρα.

Το γλυκό μας είναι έτοιμο. Καλή απόλαυση!

Ειδήσεις σήμερα:

5 Έλληνες tik tokers που πρέπει να κάνεις follow

Πώς φτάσαμε στο σκάνδαλο Qatar Gate – Οι χαλαροί κανονισμοί και τα “παραθυράκια”

Ακολουθήστε το debater.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις