Ο μήνας του μέλιτος είναι σίγουρα, αν όχι το πιο ευχάριστο, σίγουρα από τα πιο ευχάριστα κομμάτια ενός γάμου και όλοι οι μελλόνυμφοι το περιμένουν πώς και πώς.

Υπάρχει όμως ένα ζευγάρι που δεν του έφτασε, προφανώς, η μία φορά και ήθελε επανάληψη. Βρήκαν λοιπόν τον τρόπο να το πραγματοποιήσουν! Πώς; Να παντρευτούν ξανά και ξανά. Συγκεκριμένα, 4 φορές σε διάστημα λίγο περισσότερο του ενός μήνα!

Το απίστευτο περιστατικό συνέβη στην Ταϊβάν, όπου οι επιχειρήσεις είναι βάσει νόμου υποχρεωμένες να προσφέρουν οκτώ ημέρες άδειας μετ’ αποδοχών σε νεόνυμφους.

Σύμφωνα με τις αρχές, το περασμένο έτος, ένας τραπεζοϋπάλληλος ζήτησε 32 ημέρες άδειας, έχοντας καταφύγει σε αυτό το τέχνασμα. Σε μια περίοδο 37 ημερών, ο ίδιος και η σύζυγός του παντρεύτηκαν τέσσερις φορές και χώρισαν τρεις φορές, ζητώντας οκτώ ημέρες για καθέναν από τους γάμους τους. Η τράπεζα αρνήθηκε το αίτημά του και ο υπάλληλος προσέφυγε στη γενική διεύθυνση απασχόλησης της Ταϊπέι, που αρχικά επέβαλε στον εργοδότη του πρόστιμο 20.000 δολαρίων Ταϊβάν (590 ευρώ) για παραβίαση των ρυθμίσεων σχετικά με τη χορήγηση άδειας.

Χαμός στα social media για τον “γάμο – σίριαλ”

Βάσει νόμου, δεν υπάρχει όριο για το πόσο συχνά μπορεί ένας υπάλληλος να ζητήσει άδεια γάμου. Η τράπεζα, η οποία ήταν διατεθειμένη να προσφέρει μόνο οκτώ ημέρες διακοπών, υποστήριξε ότι ο άνδρας είχε ‘εκμεταλλευθεί’ τον νόμο. Η υπόθεση προκάλεσε έντονες αντιδράσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έναντι του εργαζομένου, που εκμεταλλεύθηκε ένα ‘παραθυράκι’ του νόμου. «Απίστευτο, αυτός ο τύπος παίζει με τους γάμους και τα διαζύγιά του. Και αν θέλει να παντρεύεται και να χωρίζει κάθε μέρα; Θα πρέπει να λάβει άδεια ασθένειας παρά άδεια γάμου», έγραψε ένας χρήστης στο Διαδίκτυο.

Την περασμένη εβδομάδα, η γενική διεύθυνση απασχόλησης ακύρωσε το πρόστιμο που επέβαλε στην τράπεζα και σε ανακοίνωση «αναγνώρισε ότι έγινε λάθος». Ο εργαζόμενος, που έχει έκτοτε παραιτηθεί από την τράπεζα, κάλεσε την διεύθυνση απασχόλησης για να παραπονεθεί για 24 ημέρες άδειας, τις οποίες δεν του είχε δώσει ο πρώην εργοδότης του, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο αξιωματούχος που θέλησε να διατηρήσει την ανωνυμία του.

Η υπόθεση αυτή θυμίζει αυτό που είχε συνταράξει την Ταϊβάν τον Μάρτιο, όταν πάνω από εκατό άνθρωποι, στην πλειονότητά τους νέοι, άλλαξαν νομίμως το μικρό τους όνομα σε «Γκούι Γου» (σολωμός). Καθώς η αλλαγή ονόματος στην Ταϊβάν είναι σχετικά εύκολη διαδικασία, οι ντόπιοι εκμεταλλεύθηκαν την προσφορά ενός εστιατορίου που έδινε δωρεάν σούσι σε οποίου το όνομα περιλαμβανόταν η λέξη ‘σολωμός’.

Ακολουθήστε το debater.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις