Συνταγές: Το πέστο είναι από τις πιο εύκολες και γευστικές σάλτσες για να συνοδεύσουμε τα ζυμαρικά μας.

Σας προτείνουμε να δοκιμάσετε μια διαφορετική συνταγή και να φτιάξετε πέστο από πολύχρωμες πιπεριές, μυρωδικά και βασιλικό για να κάνετε τη διαφορά! Μπορείτε να το ετοιμάσετε με σκόρδο ή χωρίς. Θα χρειαστείτε λίγα υλικά για τη δημιουργία του και μερικά λεπτά για το μαγείρεμα του. Δοκιμάστε το σήμερα κιόλας και θα μας θυμηθείτε.

Συνταγές: Πώς θα φτιάξετε πέστο από πιπεριές

Δείτε τα υλικά που θα χρειαστείτε για τη συνταγή και την εκτέλεση της:

Υλικά

20 φύλλα βασιλικού
1 πιπεριά κόκκινη
1 πιπεριά πράσινη
1 πιπεριά κίτρινη
1 κουταλιά της σούπας κουκουνάρι
3 κουταλιές της σούπας τριμμένη παρμεζάνα
20 ml λάδι
Μισή σκελίδα σκόρδο

Εκτέλεση

Ξεπλένουμε καλά τις πιπεριές, αφαιρούμε τα κοτσάνια και τις κόβουμε σε κομμάτια ή ροδέλες ανάλογα το σχήμα.

Στη συνέχεια τις ψήνουμε στο φούρνο στους 200ο βαθμούς για περίπου μισή ώρα, μέχρι δηλαδή να μαλακώσουν. Έπειτα τις βγάζουμε από το φούρνο.

Αφού κρυώσουν, καθαρίζουμε τις φλούδες τους και τους σπόρους αν έχουν μείνει.

Έπειτα, ρίχνουμε στο μπλέντερ τις πιπεριές, τα φύλλα βασιλικού, το κουκουνάρι, το τυρί, αλάτι, σκόρδο, πιπέρι και το λάδι και τα χτυπάμε καλά μέχρι να δημιουργηθεί μια βελούδινη κρέμα.

Το πέστο τώρα είναι έτοιμο. Μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε για σάλτσα σε ζυμαρικά ή για σως και να ετοιμάσετε μικρές μπρουσκέτες.

Ειδήσεις σήμερα:

“Another Love” – Το τραγούδι που έγινε το soundtrack της “επανάστασης της μαντίλας” στο Ιράν

Η Λάουρα Νάργες πιο χαρούμενη από ποτέ – Η δημοσίευση της με το πρώτο της παιδί (pics)

Ακολουθήστε το debater.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις