Μπορεί το πέστο να το έχουμε συνηθίσει σε συνταγές με ζυμαρικά, όμως το παρακάτω πιάτο με σολομό και την αγαπημένη μας σάλτσα θα σας εντυπωσιάσει με τη γεύση και την ευκολία μαγειρέματος του!

Επιπλέον, πρόκειται για ένα πολύ θρεπτικό γεύμα αφού ο σολομός κάνει πολύ καλό και στην υγεία μας. Βοηθάει στο κάψιμο λίπους και βελτιώνει τη λειτουργία του μεταβολισμού, προστατεύει την καρδιά, μειώνοντας τον κίνδυνο εμφάνισης καρδιακών παθήσεων και επιπλέον η κατανάλωση του βοηθάει στη ρύθμιση της γλυκόζης του αίματος.

Δείτε παρακάτω τα υλικά που θα χρειαστείτε για τη συνταγή και την εκτέλεση της:

Υλικά

4 φέτες σολομού

1 ξερό κρεμμύδι

2 φρέσκα κρεμμύδια

4 κ.σούπας σάλτσα πέστο

100 ml λευκό κρασί

4 κολοκυθάκια

Αλάτι

Πιπέρι

Εκτέλεση

Τοποθετούμε κάθε φέτα σολομού σε ένα χαρτί λαδόκολλας και στη συνέχεια ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι.

Έπειτα αλείφουμε με τη σάλτσα πέστο όλες τις φέτες σολομού και: Περιχύνουμε το κρασί σε όλο το ταψί, μοιράζουμε το ξερό και τα φρέσκα κρεμμυδάκια αφού τα έχουμε ψιλοκόψει  και απλώνουμε τα τριμμένα κολοκυθάκια πάνω από όλες τις φέτες ψαριού.

Τώρα διπλώνουμε κάθε φύλλο λαδόκολλας σε πακέτο και ψήνουμε στους 180ο βαθμούς για 15 λεπτά περίπου. (ο σολομός ψήνεται σε λίγο χρόνο για να μην στεγνώσει).

Το φαγητό μας είναι έτοιμο να το σερβίρουμε. Μπορούμε να το συνοδεύσουμε με ρύζι μπασμάτι και σαλάτα της αρεσκείας μας.

Ειδήσεις σήμερα:

Η Μύκονος όπως δεν την έχετε ξαναδεί – Εικόνες του DEBATER από το “Νησί των Ανέμων” στα λευκά (pics&vid)

Πως τοποθετούμε αντιολισθητικές αλυσίδες στο αυτοκίνητό μας (vid)

Με αυτό το ζώδιο θα ζήσετε τον έρωτα της ζωής σας το 2022

Ακολουθήστε το debater.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις