Εάν ψάχνετε μία συνταγή που να μπορείτε να “κρύψετε” το σπανάκι για να μπορούν να το φάνε και τα παιδιά, σας έχουμε την ιδανική.

Αυτή δεν είναι άλλη από λαζάνια με κοτόπουλο στο φούρνο, που είναι σίγουρο ότι η πεντανόστιμη γεύση τους θα κάνει ακόμη και τους πιο διστακτικούς που δεν προτιμούν το σπανάκι να τα φάνε.

Διαβάστε παρακάτω αναλυτικά τα υλικά που θα χρειαστείτε για την συνταγή και βήμα – βήμα την εκτέλεσή της:

ΥΛΙΚΑ

500γρ. λαζάνια
500γρ. σπανάκι
2 φρέσκα κρεμμύδια
250γρ. κρέμα γάλακτος
450γρ. στήθος κοτόπουλο
200γρ. κίτρινο τυρί (δική σας επιλογής)
Ελαιόλαδο
Άνηθο
Αλάτι
Πιπέρι
Ρίγανη
Νερό
250γρ. μπεσαμέλ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Κόβουμε τα κρεμμύδια μας σε λεπτές ροδέλες και τα τσιγαρίζουμε σε ένα τηγάνι με λίγο ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά.

Προσθέτουμε το σπανάκι και ανακατεύουμε μέχρι να συρρικνωθεί λίγο, προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και ρίγανη, τον άνηθο και την κρέμα γάλακτος και ανακατεύουμε καλά.

Προσθέτουμε περίπου 100ml νερό και ανακατεύουμε μέχρι να αρχίσει λίγο να πήζει και έπειτα αποσύρουμε από την φωτιά.

Τεμαχίζουμε το κοτόπουλο σε μικρά κομμάτια και σε ένα τηγάνι με ελαιόλαδο το τηγανίζουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να πάρει χρώμα. Προαιρετικά μπορούμε να προσθέσουμε και καπνιστή πάπρικα.

Αφού ψηθεί καλά, το ρίχνουμε μέσα στο μείγμα με το σπανάκι μας.

Προθερμαίνουμε τον φούρνο μας στους 180 βαθμούς πάνω – κάτω αέρα και σε ένα ταψί προσθέτουμε μικρή ποσότητα από το μείγμα μας.

Από πάνω στρώνουμε λαζάνια και συνεχίζουμε διαδοχικά με την ίδια σειρά, μέχρι να τελειώσουν τα υλικά μας.

Περιχύνουμε πάνω από την τελευταία στρώση την μπεσαμέλ μας και πασπαλίζουμε με τυριά.

Ψήνουμε για μισή ώρα στους 180 βαθμούς.

Το φαγητό μας είναι έτοιμο. Καλή απόλαυση!

Ειδήσεις σήμερα

Υγιεινή κολοκυθόπιτα με βρώμη

Αποκάλυψη για την εγκυμοσύνη της Μαλέσκου – Πόσο μηνών είναι; (vids)

Ακολουθήστε το debater.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις