Μία πολύ ενδιαφέρουσα συνταγή που μπορεί να ικανοποιήσει και τους πιο απαιτητικούς γευσιγνώστες που έχουν βαρεθεί τις κλασσικές συνταγές, είναι η κολοκυθόπιτα με βρώμη.

Εκτός από το γεγονός ότι είναι πολύ εύκολη με πληθώρα βιταμινών, παράλληλα τα υλικά που θα χρειαστούν για την εκτέλεσή της είναι πολύ οικονομικά, έτσι την καθιστούν ιδανική από κάθε άποψη.

Διαβάστε παρακάτω αναλυτικά τα υλικά που θα χρειαστείτε για την συνταγή και βήμα – βήμα την εκτέλεσή της:

YΛΙΚΑ

8 κολοκύθια
Δυόσμο
1 φρέσκο κρεμμυδάκι
Άνηθο
3 μεσαία αβγά
8 κ.σ. βρώμη
300γρ. φέτα ή ανθότυρο
Αλάτι
Πιπέρι
Ελαιόλαδο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Προθερμαίνουμε τον φούρνο μας στους 180 βαθμούς, πάνω – κάτω αέρα.

Καθαρίζουμε καλά τα κολοκυθάκια μας, τα περνάμε στο χοντρό του τρίφτη και τα στύβουμε καλά μέχρι να βγάλουν όλα τα υγρά τους.

Τα τοποθετούμε σε ένα μπολ και προσθέτουμε όλα τα μυρωδικά στην ποσότητα που θέλουμε.

Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο και ανακατεύουμε καλά.

Προσθέτουμε στο μείγμα μας τα αβγά και το ανθότυρο ή την φέτα μας θρυμματισμένη.

Ρίχνουμε την μισή βρώμη μέσα στο μείγμα και ανακατεύουμε καλά.

Λαδώνουμε ένα ταψί ή ένα πυρέξ και πασπαλίζουμε με την υπόλοιπη βρώμη.

Στρώνουμε από πάνω το μείγμα μας και το ψήνουμε στη μεσαία σχάρα για περίπου 50 λεπτά.

Η κολοκυθόπιτά μας είναι έτοιμη. Καλή απόλαυση!

Ειδήσεις σήμερα

Έψαχναν τον 82χρονο συγγενή τους – Τον βρήκαν νεκρό μέσα σε ρέμα

Απίστευτο ατύχημα στην Τουρκία – Κατέρρευσε οροφή σε ξενοδοχείο – Πάνω από 30 τραυματίες (vid)

Ακολουθήστε το debater.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις