Συνταγή: Eάν ψάχνετε εκείνο το φαγητό που μπορείτε να φτιάξετε πολύ εύκολα και να τους εντυπωσιάσετε όλους, τότε συνεχίστε να διαβάζετε!

Τα λαζάνια είναι αγαπημένο υλικό και σε συνδυασμό με τα λουκάνικα και την μπεσαμέλ, δημιουργούν μία γευστική πανδαισία που λιώνει στο στόμα όποιου δοκιμάσει.

Διαβάστε παρακάτω τα υλικά που θα χρειαστεί να χρησιμοποιήσετε για την συνταγή και την εκτέλεσή της:

Υλικά:

2 χωριάτικα λουκάνικα
2 κ.σ. πελτέ ντομάτας
2 ντομάτες τριμμένες
½ ποτήρι κόκκινο κρασί
1 πορτοκαλί πιπεριά
1 κόκκινη πιπεριά
1 κρεμμύδι
10ml ελαιόλαδο
Νερό
Αλάτι
Πιπέρι
Θυμάρι
250γρ. τριμμένα τυριά
1 κουτί λαζάνια

Υλικά για την μπεσαμέλ:

100γρ. βούτυρο
100 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 λίτρο γάλα

Εκτέλεση:

Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι μας και την πιπεριά. Παράλληλα, κόβουμε σε λεπτές ροδέλες τα λουκάνικα.

Σε μια κατσαρόλα βάζουμε τα 10ml ελαιόλαδο και τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι και αφού ξανθίσει, προσθέτουμε τις ψιλοκομμένες πιπεριές και το λουκάνικο και αλατοπιπερώνουμε. Αφού ροδίσουν καλά, προσθέτουμε το θυμάρι.

Σβήνουμε με κρασί και μόλις εξατμιστεί τελείως προσθέτουμε τις 2 κ.σ. πελτέ και τις τριμμένες ντομάτες.

Προσθέτουμε περίπου 500ml νερό και την αφήνουμε να βράσει για 20 λεπτά. Γενικά, για να μπορέσουν να βράσουν σωστά τα λαζάνια και να μαλακώσουν έπειτα στο ταψί, καλό θα ήταν να είναι αρκετά νερουλή η σάλτσα μας. Σε περίπτωση που μας έχει βγει πηχτή, προσθέτουμε λίγο νερό ή άλλη μία τριμμένη ντομάτα.

Εκτέλεση της μπεσαμέλ:

Σε μία κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά βάζουμε βούτυρο και αφού λιώσει καλά προσθέτουμε το αλεύρι και με ένα σύρμα ανακατεύουμε με γρήγορες κινήσεις και προσθέτουμε το γάλα. Συνεχίζουμε να ανακατεύουμε γρήγορα μέχρι να γίνει κρέμα. Προσθέτουμε λίγο αλάτι.

Αφού είναι έτοιμα όλα τα υλικά μας, σε ένα τετράγωνο ταψί βάζουμε λίγο λάδι και τοποθετούμε την πρώτη στρώση από τα λαζάνια μας.

Βάζουμε πάνω από τα λαζάνια τη σάλτσα με τα λουκάνικα.

Προσθέτουμε από πάνω την μπεσαμέλ, και πασπαλίζουμε με τα μισά τυριά μας.

Ακολουθούμε άλλη μία φορά την ίδια διαδικασία και στρώνουμε και πάλι με τον ίδιο τρόπο λαζάνια, μετά την σάλτσα μας, μπεσαμέλ και τα υπόλοιπα τυριά.

Αφού έχουμε προθερμάνει τον φούρνο πάνω-κάτω αέρα στους 190 βαθμούς, βάζουμε το ταψί μας και το ψήνουμε για περίπου 20 λεπτά.

Το φαγητό μας είναι έτοιμο. Καλή σας όρεξη!

Ειδήσεις σήμερα

Ερωτικές προβλέψεις – Τρία ζώδια δεν θα έχουν τύχη στα αισθηματικά τους τον Νοέμβριο

Η απίστευτη δικαιολογία που έλεγε ο Κάρολος στη Νταϊάνα για να μην κάνουν σεξ – Νέο βιβλίο-“φωτιά”

Ακολουθήστε το debater.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις