Εάν ψάχνετε μία συνταγή για τον ιδανικό μεζέ προκειμένου να συνοδεύσετε το κρασί σας, σας έχουμε την ιδανική. Αυτή δεν είναι άλλη από μία τηγανιά με λουκάνικα που σε συνδυασμό με το πορτοκάλι θα δημιουργήσουν μία γευστική πανδαισία.

Η διαδικασία της παρασκευής της είναι πάρα πολύ απλή, ενώ η γεύση της πραγματικά θα ικανοποιήσει και τους πιο απαιτητικούς γευσιγνώστες.

Δείτε παρακάτω αναλυτικά τα υλικά που θα χρειαστείτε για την συνταγή και βήμα – βήμα την εκτέλεσή της:

ΥΛΙΚΑ

500γρ. χοιρινό σε μικρά κομμάτια
150γρ. λουκάνικο κομμένο σε ροδέλες
½ φλ. τσαγιού κόκκινο κρασί
3 κ.σ. βούτυρο
Ελαιόλαδο
1 πορτοκάλι
Νερό
Αλάτι
Πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά προσθέτουμε το βούτυρο και το ελαιόλαδο και τσιγαρίζουμε καλά το χοιρινό μέχρι να πάρει χρώμα.

Προσθέτουμε τα λουκάνικα και συνεχίζουμε σε μέτρια φωτιά το τσιγάρισμα για περίπου 5 λεπτά.

Σβήνουμε με το κρασί και αφού εξατμιστεί τελείως, προσθέτουμε χυμό από ένα πορτοκάλι και λίγες φλούδες του.

Προσθέτουμε λίγο νερό μέχρι να καλύψει μέχρι το ήμισυ το κρέας μας, προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι και αφήνουμε να μαγειρευτεί για 25-30 λεπτά σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.

Η τηγανιά μας είναι έτοιμη. Καλή όρεξη!

Ειδήσεις σήμερα:

Σπιτική και νηστίσιμη κουβερτούρα με τρία μόνο υλικά

Το ανατριχιαστικό σκίτσο του Αρκά για την τραγωδία στα Τέμπη – “Δακρύζει” ο Μάρτιος (pic)

Ακολουθήστε το debater.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις