Δεν θα έλεγε αλήθεια κάποιος, αν ισχυριζόταν ότι ο Στέφανος Κασσελάκης, δεν θέλει να αλλάξει την μοίρα του ΣΥΡΙΖΑ και τη δική του. Διότι και προσπάθειες κάνει και το αφήγημα θέλει να αλλάξει και να δείξει μια άλλη εικόνα προς τα έξω. Μην ξεχνάμε εξάλλου ότι η Κουμουνδούρου βγαίνει από ένα τριπλό μετατραυματικό σοκ. Τα δυο πρώτα ήταν η διπλή ήττα του στις εκλογές του Μαΐου και του Ιουνίου. Το αποτέλεσμα ήταν σοκ και τέτοιο που οδήγησε τον Αλέξη Τσίπρα σε αποχώρηση από την ηγεσία του κόμματος. Ακολούθησε ένα ακόμη αυτό της εκλογής Κασσελάκη, που είχε ως συνέπεια την αποχώρηση ενός αριθμού στελεχών από την Κουμουνδούρου, που δημοσκοπικά κινούνται 2-3%. Αν κάποιος αυτό το ποσοστό το αθροίσει σε αυτό το ποσοστό του ΣΥΡΙΖΑ που καταγράφεται σε δημοσκοπήσεις, θα διαπιστώσει ότι το κόμμα Κασσελάκη θα μπορούσε αν μη τι άλλο να ήταν δεύτερο. Αλλά επειδή η ιστορία δεν γράφεται ούτε με θα ούτε με αν, πρέπει να αντιμετωπιστούν οι εξελίξεις με βάση την πραγματικότητα.

Και αυτή γράφει πολύ απλά ότι ο Κασσελάκης έχει μπροστά του περίπου 130 ημέρες για να αλλάξει την μοίρα και την τύχη του κόμματός του.

Εάν από αυτές τις ημέρες αφαιρέσουμε τις 20 περίπου τις οποίες θα απουσιάζει λόγω των στρατιωτικών του υποχρεώσεων τότε είναι ακόμη λιγότερες οι «καθαρές» μέρες που έχει μπροστά του ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ. Όχι για να μας πείσει ότι θέλει να αποτελέσει την εναλλακτική της πολιτικής, αλλά αν ο ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να αλλάξει και να πείσει ότι μπορεί να είναι η εναλλακτική μιας σοβαρής και αξιόπιστης αντιπολίτευσης.

Όποιος ισχυριστεί ότι η άσκηση είναι εύκολη θα ζει αλλού η δεν θα έχει επαφή με την πραγματικότητα που ενυπάρχει ακόμη εντός του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο Στέφανος Κασσελάκης είναι διπλά άτυχος. Καθώς εκτός των ομάδων που ακόμη «αντιστέκονται» εντός ΣΥΡΙΖΑ, εκτός από τον Παύλο Πολάκη, έχει ακόμη ένα ακόμη μειονέκτημα. Δεν έχει μπροστά του πολιτικό χρόνο, καθώς οι εκλογές είναι πλέον μπροστά του. Άρα σε πολύ λίγο χρόνο, από την ημέρα της εκλογής του στην ηγεσία, θα κριθεί και ο ίδιος και το κόμμα του.

Δεν θα έχει την πολυτέλεια αυτή που είχαν ο Αλέξης Τσίπρας, ακόμη και ο Κυριάκος Μητσοτάκης, όταν ανέλαβαν τα κόμματά τους.

Αυτό ίσως να είναι και το άδικο για τον Στέφανο Κασσελάκη. Αλλά η πολιτική και η ζωή είναι από τη φύση τους άδικες, καθώς κρίνονται εκ του αποτελέσματος.

Και ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ θα κριθεί με βάση αυτό.

Ειδήσεις σήμερα:

Από το Μέγαρο Μουσικής ξεκινά τη… συναυλία των εκλογών ο Μητσοτάκης

Έκρηξη στη Σταδίου: Ανησυχία για νέο χτύπημα – Οι έρευνες και οι καθοδηγητές

Λουκέτο σε πασίγνωστο club της Αθήνας που… ξέχασε να κόψει αποδείξεις

Ακολουθήστε το debater.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις