Κάποτε, ο Κωνσταντίνος Καραμανλής είχε επισκεφθεί τους Δελφούς. Είχε πάει στον «ομφαλό της Γης» όπως το θεωρούσαν οι αρχαίοι. Εκεί ο αποκαλούμενος και Εθνάρχης είχε πει το ιστορικό «εάν μπορούσα θα το…γκρέμιζα», ώστε να πάψουμε εμείς οι Έλληνες να νιώθουμε ότι είμαστε το κέντρο του κόσμου. Σοφή η ρήση του Καραμανλή, θα έλεγα. Και αυτό γιατί καθώς σκέπτομαι τα όσα συνέβησαν στη Μόσχα με το τρομοκρατικό κτύπημα και τα όσα ακολουθούν, τα όσα γίνονται στο μέτωπο της Ουκρανίας, και τα όσα συμβαίνουν στη Γάζα, είναι να απορείς μερικές φορές για τα πολιτικά τεκταινόμενα στην Αθήνα. Και δεν αναφέρομαι στο έγκλημα των Τεμπών, που από την πρώτη στιγμή έχω γράψει και έχω πει ότι πρέπει να τιμωρηθούν παραδειγματικά όσοι ευθύνονται. Αναφέρομαι στην πρόταση του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ – και για λίγες ακόμη ημέρες οπλίτη – Στέφανου Κασσελάκη. Ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ζήτησε από τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, που εξελέγη πριν από εννέα μήνες με 41% και με ισχυρή αυτοδυναμία, να παραιτηθεί και να οδηγηθεί ο τόπος σε εκλογές!

Πραγματικά αναρωτιέμαι εάν ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, του 17% των εκλογών του Ιουνίου, το πιστεύει ή είπε κάτι για να μην ξεχαστεί, καθώς υπηρετεί την ολιγοήμερη θητεία του. Εκτός, αν το λέει γιατί στις εκλογές δεν ήταν εκείνος ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ άρα δεν… αναγνωρίζει το αποτέλεσμα. Αυτό ίσως να ήταν το μόνο επιχείρημα που θα καταλάβαινα από μεριάς του. Τα άλλα όλα δεν πείθουν κανέναν. Αλλά δείχνουν την τάση που υπάρχει πλέον στην αντιπολίτευση, που δεν είναι άλλη από το να αμφισβητήσει το αποτέλεσμα των εκλογών και όχι μόνο αυτό, αλλά να καταθέτει και το αίτημα να γίνουν οι εκλογές στην Ελλάδα με διεθνείς παρατηρητές!

Με όσα λέει ο οπλίτης Κασσελάκης, θα μας κάνει να νοσταλγήσουμε την εποχή Τσίπρα. Που, παρά τα όσα είχε πει κατά καιρούς, δεν διανοήθηκε να αμφισβητήσει εκλογικό αποτέλεσμα, ούτε καν το τελευταίο που τον οδήγησε σε πρόωρη σύνταξη από την Προεδρία του κόμματός του. Ούτε φυσικά πρότεινε ποτέ να έχουμε …παρατηρητές στην εκλογική διαδικασία στη χώρα μας!

Το να ακούγονται οι συγκεκριμένες απόψεις πενήντα χρόνια από την αποκατάσταση της δημοκρατίας στη χώρα μας, δεν είναι απλώς απαράδεκτο αλλά και επικίνδυνο. Ο κ. Κασσελάκης γυρίζει την ιστορία του τόπου χρόνια πίσω. Εκτός, αν αποφάσισε από τώρα να αναζητήσει άλλοθι για την ήττα του στις εκλογές, αντιγράφοντας με αυτό τον τρόπο τον Τράμπ, ο οποίος αμφισβητεί ακόμη και σήμερα την ήττα του από τον Μπάιντεν.

Ειδήσεις σήμερα:

Πυροβολισμοί σε μπαρ στην Ομόνοια -Ανθρωποκυνηγητό για τους δράστες

Όλο το παρασκήνιο για την κατάθεση της πρότασης μομφής από το ΠΑΣΟΚ… plus -Τι αποφάσισε το Μέγαρο Μαξίμου

Ακολουθήστε το debater.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις