Ο κ. Κασσελάκης επιμένει στο «Στέφανος σκέτο». Αποφεύγει βολικά να είναι μην απλώς ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, επιλέγοντας την παραπολιτική των trend στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης αντί της καθόδου στο γήπεδο της πραγματικής πολιτικής. Εκεί τον περιμένει ο αντίπαλος του Κυριάκος Μητσοτάκης, μάταια φαίνεται, να εμφανιστεί. Η απουσία του από την Εθνική Αντιπροσωπεία, είναι σημαντική. Όμως ο Στέφανος Κασσελάκης αρνείται να προχωρήσει ακόμη και στη στοιχειώδη σύνδεση με τα μίνιμουμ που αφορούν στο ρόλο του, στη θέση του και στην ιστορία του φορέα που ηγείται ή έστω στα 2 ευρώ που χαλάλισαν στην υποψηφιότητα του μερικές χιλιάδες μέλη από τους εκατοντάδες χιλιάδες ψηφοφόρους που έχασε ο ΣΥΡΙΖΑ. 

 Όποια και εάν είναι η στρατηγική του, εάν διαθέτει. Οπουδήποτε και εάν αποσκοπεί το σχέδιο του, εάν υφίσταται. Οι υψηλοί στόχοι στην Ελλάδα του 2024 δεν επιτυγχάνονται με τα hashtags και τα threads. Δεν έχει απήχηση η συνταγή της πλατείας. Δεν έχουν αντίκρισμα ούτε τα ευκαιριακά, επικοινωνιακά πυροτεχνήματα και δεν κινητοποιούν δυνάμεις μέσα στην κοινωνία. Ο Στέφανος Κασσελάκης πρέπει να εγκαταλείψει την εξέδρα της παραπολιτικής. Γιατί μπροστά του υπάρχουν πεδία για ιδελογικές μάχες και για πολιτικές αναμετρήσεις. Έχει πεταμένα μπροστά του όλα τα γάντια. Είναι και η επιστολική ψήφος. Είναι και τα μη κρατικά Πανεπιστήμια. Είναι και η νέα νομοθεσία για τη βία στα γήπεδα. Είναι και η επικείμενη αύξηση του κατώτατου μισθού. 

 Εκεί οφείλει να δώσει τα διαπιστευτήρια της υπεύθυνης και πατριωτικής αριστεράς την οποία καμώνεται ότι καθοδηγεί και δημιουργεί εν κινήσει, άλλοτε υπερατλαντικά μέσω Zoom κι άλλοτε με city break στις Σπέτσες. Ο κ. Κασσελάκης είναι υποχρεωμένος να αντιληφθεί ότι πρέπει να αντιπαρατεθεί με υπαρκτές πολιτικές πρωτοβουλίες αλλά όχι με ανύπαρκτες τακτικές. Ο κ. Κασσελάκης εντέλλεται να ασκήσει πολιτική με ρεαλισμό και γενναιότητα όχι με τα φαντάσματα. Ο κ. Κασσελάκης οφείλει να δει ότι η εικόνα που παρουσιάζει είναι εφάμιλλη με επιθεώρηση και όχι με κανονικό κόμμα. Διότι όταν ο εξ’απορρήτων του διοχετεύει στη δημόσια σφαίρα ανυπόστατα και ευφάνταστα σενάρια τότε αυτό δεν είναι πολιτικό χτύπημα. 

 Το πολιτικό οξυγόνο που αναζητά ο «Στέφανος σκέτο» για τον ΣΥΡΙΖΑ με τον ίδιο να κρατάει τα ηνία του, δεν υπάρχουν στα πολιτικά σήριαλ με πρωταγωνιστή τον ίδιο και με το στανιό συμπρωταγωνιστή τον Πρωθυπουργό. Αυτήν την τακτική την πλήρωσε ακριβά και ο προκατόχος του στην Προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ. Ο κ. Κασσελάκης αντί να ονειρεύεται πρωτιές πρέπει να καθαρίσει τη φαρέτρα του κόμματος του αλλά και τη δική του, από τις οποίες αναδύεται απλώς η οσμή της πολιτικής ναφθαλίνης. Ας ψάξει πέρα από τη σφαίρα της επιστημονικής φαντασίας για να πολιτικά στυλώματα, διότι όπως λέει και ο θυμόσφος λαός «στο τέλος κάθε κατσικάκι κρέμεται από το ποδαράκι του».  

Ειδήσεις σήμερα:

Ζημιές στην Αττική από την κακοκαιρία – Πτώσεις δέντρων σε Φιλοθέη και Ψυχικό

Κρίστη Καθάργια: Πώς έφτασε στον χωρισμό με τον Γιώργο Μαυρίδη

Η ΕΕ χαιρετίζει την υποψηφιότητα της Μαρία Άνχελα Χολγκίν Κουεγιάρ ως απεσταλμένης του ΓΓ του ΟΗΕ στην Κύπρο

Ακολουθήστε το debater.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις