Η αλήθεια είναι ότι δεν γνωρίζω πως πίνει τον καφέ του ο Στέφανος Κασσελάκης. Ενδεχομένως να μην είναι καφεϊνο-εξαρτώμενος. Ίσως, τα ήθη και τα έθιμα στο πλαίσιο του λίφτινγκ που κάνει στον ΣΥΡΙΖΑ, να έχουν κόψει και τον λεγόμενο «πρωινό καφέ». Την καθιερωμένη σύσκεψη στην οποία γίνεται ο πολιτικός σχεδιασμός για όλη την ημέρα. Η υπόθεση σχεδιασμός πάντως, με βάση τα μηνύματα που εκπέμπει ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ., φαίνεται ότι είναι μονοπρόσωπος.

Για την ακρίβεια ο Στέφανος Κασσελάκης προβάλει την μπαγκέτα του, η οποία όμως δείχνει αποκλειστικά προς την κατεύθυνση του, την ώρα που ο ίδιος δείχνει να κινείται χωρίς προσανατολισμό. Διότι τα stories με τα reels, τα tweets και τα threads, μπορεί να ενθουσιάζουν τους mutuals και να ανταποκρίνονται στις τάσεις των social, αλλά δεν παράγουν πολιτική και το κυριότερο είναι χωρίς αποτύπωμα.

Ο κ. Κασσελάκης πασχίζει να χτίζει την εικόνα του «ενός εξ’ημών». Του πολιτικού του λαού με το αλάνθαστο ένστικτο. Δεν αντιλαμβάνεται όμως ότι παραμένει στάσιμος. Οι αιφνιδιαστικές περιοδείες και οι αδιαμεσολάβητες επαφές με τον κόσμο, δεν είναι προνόμιο που απέκτησε με τη θέση του Προέδρου στον ΣΥΡΙΖΑ, ούτε φυσικά ανακάλυψε την πυρίτιδα. Ούτε φυσικά τον κατοχυρώνουν στη λαϊκή συνείδηση τα επικοινωνιακά τεχνάσματα. 

Ο «Στέφανος σκέτο» μπορεί να σκαμπάζει περισσότερα από τα hashtag αλλά δεν κομίζει φρεσκάδα και αέρα ανανέωσης αποκλείοντας κόσμο, όπως έκανε με τον Πρόεδρο του ΚΕΘΕΑ, είτε αρνούμενος τη συνύπαρξη του με τους εκπροσώπους της Πολιτείας, όπως έπραξε προ καιρού εκδιώκοντας την υφυπουργό Παιδείας, Δόμνα Μιχαηλίδου.  Ακόμη κι εάν ο σκοπός αγιάζει τα μέσα και όπου σκοπός η «νεκρανάσταση» της κομματικής συσπείρωσης που ο ίδιος εξαΰλωσε,  αυτές οι συμπεριφορές ανήκουν σε άλλες εποχές. Ο κ. Κασσελάκης βέβαια φαίνεται ότι έχει συνολικά μια στρεβλή εικόνα για τον τρόπο που λειτουργεί η πολιτική.

Ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κουβαλάει τη ρετσινιά της διάσπασης του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά αυτή η πραγματικότητα δεν τον εμποδίζει να βάζει ψηλά τον πήχη για τις ευρωεκλογές  και ταυτοχρόνως να αποποιείται προκαταβολικά των ευθυνών του στο ενδεχόμενο ακόμη μιας ήττας. «Θα είμαι πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και υποψήφιος πρωθυπουργός στις επόμενες βουλευτικές εκλογές», είναι η απάντηση στον τρόπο με τον ο οποίος αντιλαμβάνεται την ηγεσία του ο «Στέφανος σκέτο». Ο ίδιος μπορεί να υποστηρίζει με αυτοπεποίθηση ότι οι άλλοι χρειάζονται ευχές για αντοχή αλλά καλό θα είναι να διαβάσει εκτός από το βιβλίο για τους ηγέτες που άλλαξαν την ιστορία και τους νόμους της φυσικής, δίνοντας έμφαση σε εκείνον του Νεύτωνα για την πτώση.  

*Γράφει ο πολιτικός συντάκτης του debater.gr, Γιώργος Παπακωνσταντίνου 

Ειδήσεις σήμερα:

Τσουχτερό κρύο σήμερα με χιονοπτώσεις στα ορεινά – Σταδιακή βελτίωση από το μεσημέρι

Τόλης Σκουλαριώτης: Πέθανε ο γνωστός ενδυματολόγος

Ακολουθήστε το debater.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις