Ο Άγγελος Λάντος δεν είναι απλά ένας από τους κριτές του νέου reality μαγειρικής, Games of Chefs, που έρχεται το φθινόπωρο στον ANT1 αλλά και ο πρώτος Έλληνας σεφ που έχει βραβευτεί με 2 αστέρια Michelin. Έχοντας διαγράψει μια σημαντική πορεία στο χώρο της γαστρονομίας φέτος μας συστήνεται και τηλεοπτικά μέσα από το νέο πρόγραμμα του ANT1.

O καταξιωμένος σεφ γεννήθηκε στο Μεσολόγγι το 1972 και λίγα χρόνια αργότερα εγκαταστάθηκε μαζί με την οικογένεια του στην Αθήνα, σε ηλικία τεσσάρων ετών. Η μαγειρική ήρθε στη ζωή του σχετικά τυχαία, αφού ξεκίνησε να δουλεύει ως σερβιτόρος σε διάφορα εστιατόρια αφού τελείωσε το σχολείο και σιγά σιγά κατάλαβε ότι αυτή ήταν η μεγάλη του αγάπη.

Για το Άγγελο Λάντο η μαγειρική δεν είναι κάτι στατικό και σταθερά επαναλαμβανόμενο αλλά μία τέχνη με μεγάλη δυναμική που μπορεί και αλλάζει διαρκώς το κλασικό, εμπλουτίζοντας το με νέους τολμηρούς συνδυασμούς και πρωτοποριακές γεύσεις πάντα με σεβασμό. Η μαγειρική σου επιτρέπει όπως έχει δηλώσει πολλές δυνατότητες και ευκαιρίες για δημιουργία, ανακάλυψης και συνεχούς αναζητήσης νέων γεύσεων, και αυτό είναι που τον συναρπάζει.

Τα πρώτα του επαγγελματικά βήματα μετά τη Σχολή Μαγειρικής, ήταν σε γνωστά εστιατόρια της Αθήνας, όπως το «Πιλ Πουλ» και το «Boschetto». Το 2005 βρέθηκε πλάι στο Γάλλο chef Arnaud Bignon σε ένα από τα 50 καλύτερα εστιατόρια της Ευρώπης και όχι μόνο της Αθήνας, την «Σπονδή», όπου διετέλεσε για επτά χρόνια sous chef.

Μετά την αποχώρηση του Bignon, ο Άγγελος Λάντος πήρε τη θέση του στο βραβευμένο εστιατορίο το οποίο κατείχε ήδη 2 αστέρια Michelin, συνεχίζοντας την επιτυχημένη του πορεία και διατηρώντας τη διάκριση που λάμβανε από το 2008 μέχρι και σήμερα. Μέσα από την επαγγελματική και γαστρονομική του πορεία στη «Σπονδή» έγινε και ο πρώτος Έλληνας chef, βραβευμένος με δύο αστέρια Michelin.

Ο Άγγελος Λάντος σερβίρει γαλλική κουζίνα με πολύ δημιουργικούς τρόπους και ετοιμάζει πιάτα τα οποία συνδυάζουν μοναδικά την υψηλή τεχνική με το χειρισμό της πρώτης ύλης και αυτό τον καθιστά και έναν από τους σπουδαιότερους chef τόσο στην Ελλάδα όσο και στον διεθνή γαστρονομικό κόσμο. Το 2018 το όνομα του βρέθηκε στη λίστα με τους 300 καλύτερους chef παγκοσμίως.

Ανάμεσα σε πολλά βραβευμένα εστιατόρια ο καταξιωμένος chef έχει εργαστεί στο «L’Enclume» στην Αγγλία, στο «Cheval Blanc» στην Ελβετία και στη Γαλλία στο «Flocons de Sel». Στην Γαλλία μάλιστα έχει συμμετάσχει και πολλές φορές σε Φεστιβάλ Γαστρονομίας.

Τα τελευταία τρία χρόνια Ο Άγγελος Λάντος είναι και Διευθυντής Μαγειρικών Σπουδών σε ιδιωτικό Ι.Ε.Κ. όπου με πολύ διάθεση έχει βαθύτερο στόχο να μεταδώσει σε όσους αγαπούν τη μαγειρική τον τρόπο δημιουργίας, την εξέλιξη, τη γνώση δηλώνοντας ότι η μελλοντική τάση της γαστρονομίας είναι η εξασφάλιση της υψηλής ποιότητας.

Ακολουθήστε το debater.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις