Ψάχνετε τι να μαγειρέψετε σήμερα για το οικογενειακό τραπέζι; Σας έχουμε μια υπέροχη και πολύ νόστιμη συνταγή για ριζότο.

Περιέχει πολλά μυρωδικά, λαχανικά και τραγανά κομμάτια από μπέικον για έξτρα νοστιμιά! Αν τρίψετε και τυρί όσο είναι ζεστό τότε θα γίνει απλά ακαταμάχητο!

Δείτε παρακάτω τα υλικά που θα χρειαστείτε για τη συνταγή και την εκτέλεση της:

Υλικά

1 μικρό ποτήρι κόκκινο κρασί
1 κουταλιά ψιλοκομμένος μαϊντανός
1/2 κιλό φρέσκα μανιτάρια ψιλοκομμένα
4 ψιλοκομμένες φέτες μπέικον
150 γραμμάρια βουτυρο
1 μέτριο κρεμμύδι τριμμένο
2 ποτήρια ρύζι για ριζότο
1 μέτριο καρότο
1 κόκκινη πιπεριά
1 πράσινη πιπεριά
1 μερίδα ζωμός λαχανικών
1 1/2 μερίδα ζωμός βοδινού (διαλυμένος σε 3 1/2 ποτήρια νερό)
Ρίγανη
Αλάτι
Πιπέρι
1 ποτήρι τριμμένο τυρί παρμεζάνα

Εκτέλεση

Ξεπλένουμε όλα τα λαχανικά καλά και τα κόβουμε σε μικρά κομμάτια.

Ρίχνουμε 100ml βούτυρο σε ένα τηγάνι σε χαμηλή φωτιά και σοτάρουμε τα μανιτάρια, το κρεμμύδι, το καρότο, τις πιπεριές, το μαϊντανό, τη ρίγανη, το μπέικον και το ζωμό λαχανικών και περιμένουμε μέχρι να ροδίσουν.

Έπειτα προσθέτουμε το ρύζι και το υπόλοιπο βούτυρο, ρίχνουμε και λίγο αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε καλά. Στη συνέχεια, αφήνουμε το ρύζι στη φωτιά.

Ρίχνουμε σιγά σιγά κρασί και ανακατεύουμε συνέχεια. Έπειτα προσθέτουμε και το ζωμό βοδινού και αφήνουμε το φαγητό στο φωτιά μέχρι να μαλακώσει αρκετά το ρύζι, χωρίς όμως να στεγνώσει.

Τέλος, πασπαλίζουμε με την τριμμένη παρμεζάνα, σβήνουμε με λίγο κρασί και σερβίρουμε το ριζότο όσο είναι ζεστό.

Ειδήσεις σήμερα

Οκτώβριος 2022 – Τρία ζώδια θα περάσουν δύσκολα αυτήν την εβδομάδα!

Δεν θα το πιστεύετε! Πόσα χρήματα είχαν προτείνει στον Σταμάτη Κόκοτα για να κόψει τις φαβορίτες του

Ακολουθήστε το debater.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις