Η πρόταση της ημέρας για συνταγή είναι μια πεντάνοστιμη σαλάτα την οποία μπορείτε να απολαύσετε και σαν κυρίως πιάτο.

Πρόκειται για μια κλασική σαλάτα όπως την φτιάχνουν οι Γάλλοι που περιέχει διάφορες πρασινάδες, τραγανό μπέικον και αυγό! Αν την ετοιμάσετε από το βράδυ μπορείτε να την πάρετε και μαζί σας στο γραφείο και να τη συνοδεύσετε με αφράτο ψωμί. Είναι χορταστική και πολύ νόστιμη.

Δείτε παρακάτω ακριβώς τα υλικά που θα χρειαστείτε και την εκτέλεση της:

Υλικά

1 μαρούλι ή διάφορες πρασινάδες της αρεσκείας σας

200γρ. μπέικον σε φέτες κομμένο σε μικρά μπαστουνάκια

4 αβγά

Μαϊντανό ψιλοκομμένο

Για τη σος

½ φλιτζάνι ελαιόλαδο

2 κουτ. σούπας ξύδι

1 κουτ. γλυκού μουστάρδα

1 σκελίδα σκόρδο – αν θέλετε

Αλάτι

Πιπέρι

Εκτέλεση

Κόβουμε το μαρούλι με το χέρι σε χοντρά κομμάτια, αφού το πλύνουμε καλά και το βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ.

Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι σοτάρουμε τις φέτες μπέικον, αφού προηγουμένως τις κόψουμε σε λεπτά μπαστουνάκια. Περιμένουμε να ροδίσουν και από τις δύο πλευρές, μέχρι να γίνει τραγανό και στη συνέχεια της αφήνουμε στην άκρη.

Βράζουμε τα αυγά – προσέχουμε να μην σφίξουν εντελώς για να είναι μελάτα.

Ανακατεύουμε τη σαλάτα με το μπέικον και το μαϊντανό και χτυπάμε στο μπλέντερ τα υλικά για τη σως.

Στη συνέχεια ρίχνουμε και τη σως στο μπολ με τη σαλάτα και ανακατεύουμε για να πάει παντού.

Τέλος, περιμένουμε αφού βράσουν τα αυγά 4-5 λεπτά και έπειτα τα κόβουμε στη μέση, με προσοχή να μην διαλυθούν, και τα τοποθετούμε στην κορυφή της σαλάτας. Ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι και σερβίρουμε.

Ειδήσεις σήμερα:

Η Ελένη Λουκά έχει γενέθλια και έστειλε μήνυμα στον Γιώργο Παπαδάκη – Τι ζήτησε από την εκπομπή (vid)

Δάκρυσε η Βίκυ Σταυροπούλου όταν μίλησε για την κόρη της – Η αποκάλυψη του Αλέξη Γεωργούλη (vids)

Γι’ αυτά τα ζώδια ο Φεβρουάριος θα είναι ο χειρότερος μήvας!

Ακολουθήστε το debater.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις