Ενώπιον του ανακριτή θα βρεθούν την Παρασκευή 17/3 τα τρία νέα πρόσωπα που φέρεται να εμπλέκονται στην υπόθεση για το σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη.

Πρόκειται για τον επιθεωρητής κυκλοφορίας του ΟΣΕ, και δύο ακόμα σταθμάρχες, οι οποίοι είχαν αναλάβει την απογευματινή βάρδια την ημέρα που συνέβη το δυστύχημα στα Τέμπη.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της ΕΡΤ, αναμένεται να ζητήσουν προθεσμία για να απολογηθούν, με σκοπό να ενημερωθούν οι δικηγόροι τους.

Δυστύχημα στα Τέμπη – Τα ερωτήματα που προέκυψαν από την κατάθεση του προφυλακισμένου σταθμάρχη

Σάλος έχει προκληθεί με το έγγραφο που αναγράφει τις βάρδιες των υπαλλήλων, το οποίο διορθώθηκε με μπλάνκο.

Το περιστατικό έγινε γνωστό μετά την απολογία του 59χρονουν σταθμάρχη, ο οποίος έχει προφυλακιστεί στις φυλακές Λάρισας για το δυστύχημα στα Τέμπη.

Το επίμαχο έγγραφο παράδοσης – παραλαβής βάρδιας, έχει περάσει στα “χέρια” των εγκληματολογικών εργαστηρίων με σκοπό να διαπιστωθεί τι έχει γραφτεί κάτω από την “επεξεργασία”.

Συγκεκριμένα, το ερώτημα που έχει δημιουργηθεί, αφορά τα ωράρια εργασίας των υπαλλήλων, καθώς σε αυτό το σημείο έγινε η διόρθωση – αλλαγή.

Στην τελευταία σελίδα του βιβλίου βαρδιών του σταθμαρχείου της Λάρισας, αναφέρει – μετά την διόρθωση – ότι η τελευταία αλλαγή βάρδιας, την ημέρα που έγινε το δυστύχημα στα Τέμπη, ήταν στις 22:30.

Δυστύχημα στα Τέμπη – Οι ποινικές διώξεις που αντιμετωπίζουν σταθμάρχες και επιθεωρητής

Οι κατηγορίες που είναι “απέναντι” από τους δύο σταθμάρχες και τον επιθεωρητή κυκλοφορίας, θεωρούνται πολύ βαριές και τιμωρούνται σε βαθμό κακουργήματος.

Ο επιθεωρητής κυκλοφορίας διώκεται ποινικά για διατάραξη της ασφάλειας των συγκοινωνιών, με το οποίο μπορεί να φυλακιστεί από 10 έτη μέχρι και ισόβια. Επιπλέον, αντιμετωπίζει κατηγορίες για ανθρωποκτονίες από αμέλεια κατά συρροή, και σωματικές βλάβες με τον ίδιο ποινικό χαρακτηρισμό.

Οι δύο σταθμάρχες, αντιμετωπίζουν τις ίδιες κατηγορίες με τον επιθεωρητή κυκλοφορίας, όπως επίσης και με τον 59χρονο σταθμάρχη.

Ειδήσεις σήμερα:

Μία στις δύο γυναίκες επιστήμονες έχει πέσει θύμα σεξουαλικής παρενόχλησης – Η συγκλονιστική νέα έρευνα

Παραδεκτή η προσφυγή της Γεωργίας Μπίκα στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο για την υπόθεση βιασμού

Ακολουθήστε το debater.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις