Συνταγή: Οι μακαρονάδες σε οποιαδήποτε μορφή, είτε με σάλτσα, είτε με κρέας ή οποιοδήποτε άλλο υλικό είναι πάντα αγαπημένο φαγητό μικρών και μεγάλων.

Δεν τους αδικούμε, αφού τα ζυμαρικά γενικότερα είναι μία κατηγορία από μόνη τους. Ωστόσο, ο συνδυασμός τους με ψάρι, είναι μία πιο ιδιαίτερη περίπτωση, αφού πρέπει να προσέξουμε και να χρησιμοποιήσουμε τα κατάλληλα υλικά που ταιριάζουν μεταξύ τους, προκειμένου να έχουμε το επιθυμητό αποτέλεσμα.

Εμείς στο DEBATER, βρήκαμε την πιο νόστιμη συνταγή που μπορείτε να κάνετε πολύ εύκολα μόνοι σας, για να καταπλήξετε και τους πιο απαιτητικούς.

Δείτε παρακάτω αναλυτικά τα υλικά που θα χρειαστείτε και την εκτέλεση της συνταγής:

Υλικά:

200γρ. καπνιστό σολομό
500γρ. σκιουφιχτά
1 κρεμμύδι ξερό
1 κρεμμύδι φρέσκο
φρέσκο άνηθο
2 πολύχρωμες πιπεριές (κόκκινη, πορτοκαλί/κίτρινη)
350γρ. κρέμα γάλακτος 35%
20ml ρακί
10ml λάδι
Αλάτι
Πιπέρι

Εκτέλεση:

Βράζουμε τα σκιουφιχτά σε μια κατσαρόλα με νερό και λίγο αλάτι, σύμφωνα με τις οδηγίες που αναγράφονται πάνω στη συσκευασία. Αφού τα αφαιρέσουμε από την φωτιά και τα σουρώσουμε, τα τοποθετούμε σε μια κατσαρόλα και τα βουτυρώνουμε.

Πλένουμε καλά τις πιπεριές και τις ψιλοκόβουμε σε μικρά κομμάτια και τα κρατάμε στην άκρη. Παράλληλα, ψιλοκόβουμε το ξερό και το φρέσκο κρεμμύδι και τα κρατάμε και αυτά σε ένα διαφορετικό μπολ.

Έπειτα, κόβουμε με ένα μαχαίρι ή ένα ψαλίδι σε λεπτά κομμάτια τον καπνιστό σολομό.

Σε ένα βαθύ τηγάνι, προσθέτουμε τα 10ml λάδι και ανάβουμε την εστία μας σε μέτρια φωτιά. Αφού ζεσταθεί το λάδι, προσθέτουμε τα κρεμμύδια και ανακατεύουμε για 2-3 λεπτά μέχρι να ξανθίσουν.

Αφού δούμε ότι έχουν πάρει χρώμα, τοποθετούμε τις πιπεριές και ανακατεύουμε για άλλα 2-3 λεπτά μέχρι να δώσουν άρωμα. Εκτός από το άρωμα, επειδή πολύ μεγάλη σημασία παίζει και το αισθητικό κομμάτι, οι πολύχρωμες πιπεριές θα δώσουν και ιδιαίτερο χρώμα στο πιάτο μας.

Έπειτα, προσθέτουμε τον σολομό και ανακατεύουμε και πάλι περίπου για 2 λεπτά. Γενικότερα, ο σολομός δεν παίρνει χρώμα και πρέπει να κρατήσει λίγο την υγρασία του, επομένως δεν χρειάζεται να τον τσιγαρίσουμε παραπάνω.

Βάζουμε στο τηγάνι μας 20ml ρακί και περιμένουμε έως ότου εξατμιστεί.

Έπειτα, προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και ανακατεύουμε σε χαμηλή φωτιά για 3 περίπου λεπτά έως ότου πήξει λίγο.

Μισό λεπτό πριν κλείσουμε την φωτιά, τοποθετούμε στο τηγάνι τα σκιουφιχτά και ανακατεύουμε για να πάει παντού η σάλτσα μας.

Τα σερβίρουμε ζεστά σε ένα πιάτο, τρίβουμε λίγο πιπέρι και ψιλοκόβουμε από πάνω λίγο άνηθο ο οποίος ταιριάζει εξαιρετικά με τον σολομό.

Καλή σας όρεξη!!

Ειδήσεις σήμερα

Ο Νοέμβριος θα φέρει πολλά λεφτά σε αυτά τα ζώδια

O Χάρης Ασημακόπουλος, η πολύχρονη απoυσία του από την τηλεόραση και η κατάθλιψη

Ακολουθήστε το debater.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις