Συνταγές: Το Πάσχα, που είναι μια ανάσα μακριά μας, είναι γεμάτο μαγειρικά έθιμα τόσο γλυκά όσο και αλμυρά. Μέσα στα γλυκά εδέσματα που φτιάχνουμε παραδοσιακά κάθε χρόνο την Μεγάλη Εβδομάδα είναι το τσουρέκι και τα Πασχαλινά, βουτυράτα κουλουράκια της Λαμπρής.

Σας προτείνουμε λοιπόν μια εύκολη συνταγή για πεντανόστιμα, αφράτα κουλουράκια με ξύσμα πορτοκαλιού και κανέλα που θα κάνουν το σπίτι να μοσχομυρίσει και θα συνοδεύσουν υπέροχα τον πρωινό σας καφέ.

Πώς να φτιάξετε πασχαλινά κουλουράκια με κανέλα και πορτοκάλι

Δείτε παρακάτω τα υλικά που θα χρειαστείτε για τη συνταγή και την εκτέλεση της:

Υλικά

750γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
400γρ. βούτυρο
250γρ. ζάχαρη άχνη
2 αυγά
Ξύσμα από 1 πορτοκάλι
1 κουτ. γλ. κανέλα
1 κουτ. γλ. μπέικιν πάουντερ
1 αυγό για να τα αλείψουμε πριν το ψήσιμο

Εκτέλεση

Κόβουμε το βούτυρο σε μικρά κομμάτια σε κρύα θερμοκρασία και το ρίχνουμε μαζί με τα υπόλοιπα υλικά στον μπολ για να τα χτυπήσουμε στο μίξερ.

Χτυπάμε όλα τα υλικά καλά στο μίξερ μέχρι να γίνει ένα ομοιογενές μίγμα.

Μόλις το ζυμάρι είναι έτοιμο και δεν κολλάει στα χέρια ξεκινάμε να πλάθουμε τα κουλουράκια και τα τοποθετούμε σε σειρά μέσα σε ένα χαμηλό ταψί. Αν βγει πολύ μαλακό το ζυμάρι μας το αφήνουμε για λίγο στο ψυγείο.

Παράλληλα χτυπάμε σε ένα μπολ το αυγό με λίγο νερό και στη συνέχεια αλείφουμε με αυτό τα κουλουράκια με ένα πινέλο.

Προθερμαίνουμε το φούρνο και έπειτα τα ψήνουμε στους 160 – 170ο βαθμούς μέχρι να πάρουν χρυσαφί χρώμα.

Καλή Ανάσταση & Καλό Πάσχα!

Ειδήσεις σήμερα:

“Κόλαση” στο Συμβούλιο του Survivor με τσαμπουκάδες και βρισιές – Άρης και Τάκης κόντεψαν να πιαστούν στα χέρια

Τρία τυχερά ζώδια θα περάσουν υπέροχα το Πάσχα

Του σφηνώθηκε καρφί 5 εκατοστών στο κεφάλι – Σώθηκε από θαύμα (pics)

Ακολουθήστε το debater.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις