Συνταγές: Το γιουβέτσι με το μοσχάρι είναι ένα από τα φαγητά με τα οποία μεγαλώσαμε και συχνά ήταν το κυρίως γεύμα στο κυριακάτικο τραπέζι.

Θεωρείται ένα μπελαλίδικο και δύσκολο φαγητό γι’αυτό και πολλές φορές αποφεύγουμε να το μαγειρέψουμε αν και μας αρέσει πολύ.

Παρακάτω σας έχουμε μια εύκολη συνταγή και όλα τα μυστικά της για να πετύχει.

Δείτε παρακάτω τα υλικά που θα χρειαστούμε για τη συνταγή και την εκτέλεση της:

Υλικά

1 κιλό μοσχαράκι για κατσαρόλα

1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι

1 φλ. τσαγιού ντομάτα πελτέ

1 κ.γ ντοματοπελτέ

2 γαρύφαλλα

2 μπαχάρια

1 ξυλάκι κανέλα

3 φλ. τσαγιού κριθαράκι

Αλάτι

Πιπέρι

Λάδι

Εκτέλεση (συνταγές)

Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε λίγο λάδι και το αφήνουμε να κάψει και στη συνέχεια σοτάρουμε το ψιλοκομμένο κρεμμυδάκι.

Ρίχνουμε έπειτα και το μοσχάρι και το γυρίζουμε από όλες τις πλευρές για να πάρει χρώμα.

Συνεχίζουμε προσθέτοντας τον πελτέ, τα γαρύφαλλα, τα μπαχάρια, την κανέλα, αλάτι και πιπέρι και συμπληρώνουμε με ζεστό νερό μέχρι να καλυφθούν όλα τα κομμάτια κρέατος.

Περιμένουμε να πάρει μια βράση και μετά χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε το φαγητό να σιγοβράσει. Μόλις το μισό νερό απορροφηθεί αφαιρούμε το ξύλο κανέλας.

Αφού βράσει το κρέας και είναι έτοιμο, το αφαιρούμε και ρίχνουμε στη σάλτσα μέσα στην κατσαρόλα λίγο νερό μαζί με το κριθαράκι και το αφήνουμε σε δυνατή φωτιά να βράσει και να μαλακώσει.

Έπειτα βγάζουμε την κατσαρόλα από την φωτιά και βάζουμε το κρέας μαζί με το κριθαράκι και την σάλτσα του σε ένα πυρέξ.

Προθερμαίνουμε το φούρνο και βάζουμε το κριθαράκι να ψηθεί στους 160ο βαθμούς μέχρι να πιεί όλο τον ζωμό του και στη συνέχεια το φαγητό μας είναι έτοιμο να το σερβίρουμε.

Ειδήσεις σήμερα:

Τραγωδία στη Βραζιλία – Τουλάχιστον 10 νεκροί και 9 αγνοούμενοι από καταρρακτώδεις βροχές

“Επικοινώνησε με γνωστό ποινικολόγο η Ρούλα Πισπιρίγκου” – Τι φέρεται να του ζήτησε

Δεσμεύτηκε για το έγκλημα στην Πάτρα ο Θεοδωρικάκος – “Εξονυχιστική έρευνα για τον θάνατο των τριών παιδιών”

Ακολουθήστε το debater.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις