Συνταγή: Τα νιόκι είναι από τα πιο διάσημα ζυμαρικά με καταγωγή από την Ιταλία που οι περισσότεροι απολαμβάνουμε έξω σε διάφορα εστιατόρια. Αξίζει ωστόσο να προσπαθήσουμε να τα φτιάξουμε και μόνοι μας σπίτι!

Αν τα συνδυάσουμε και με μια εύκολη και μυρωδάτη κόκκινη σάλτσα και τριμμένη παρμεζάνα τότε θα έχουμε έτοιμο ένα γεύμα που θα κλέψει τις εντυπώσεις.

Δείτε παρακάτω τα υλικά που θα χρειαστείτε για τη συνταγή και την εκτέλεση της:

Υλικά

300 γρ. πατάτες, βρασμένες στον ατμό
80 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 αυγό, ελαφρά χτυπημένο
1/2 κουτ. γλυκού αλάτι
2 σκελίδες σκόρδο, κομμένες σε φέτες
20 ml λάδι
1.000 γρ. ντομάτες, καθαρισμένες από τη φλούδα τους και ψιλοκομμένες
Αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κουτ. σούπας τοματοπελτέ
5 φύλλα από φρέσκο βασιλικό
1 κουτ. γλυκού φρέσκο θυμάρι
2 κουτ. σούπας παρμεζάνα
20 γρ. βούτυρο
Πιπέρι
Αλάτι
Τριμμένη παρμεζάνα

Εκτέλεση

Νιόκι

Καθαρίζουμε τις πατάτες και τις περνάμε από τον τρίφτη, στην λεπτή του πλευρά.
Έπειτα ρίχνουμε στις πατάτες αλεύρι και αλάτι και ανακατεύουμε ελαφρώς με τα χέρια μας. Προσθέτουμε έπειτα 2 κουταλιές της σούπας από ένα αυγό χτυπημένο.
Ζυμώνουμε έπειτα με απαλές κινήσεις και αν χρειάζεται ρίχνουμε λίγο αλεύρι ακόμα.
Αφήνουμε τη ζύμη για δέκα λεπτά στην άκρη και την σκεπάζουμε με μια πετσέτα. Έπειτα την χωρίζουμε σε κομμάτια.
Ρίχνουμε στον πάγκο της κουζίνας λίγο αλεύρι και εκεί πλάθουμε σε μακριά “κορδόνια” τη ζύμη . Κόβουμε αυτά τα κομμάτια σε 1 εκατοστό και με την ανάποδη πλευρά ενός πιρουνιού τα πατάμε στην επιφάνεια τους για να πάρουν το σχήμα που έχουν τα νιόκι.
Στη συνέχεια τα βράζουμε σε μια κατσαρόλα με πολύ αλατισμένο νερό. Μόλις ανέβουν στην επιφάνεια της κατσαρόλας τα νιόκι είναι έτοιμα.

Σάλτσα ντομάτας

Σοτάρουμε το σκόρδο μαζί με το λάδι σε ένα βαθύ τηγάνι και εκεί προσθέτουμε στη συνέχεια τις ντομάτες, τον τοματοπελτέ, το βασιλικό, το θυμάρι, αλάτι και πιπέρι. Μαγειρεύουμε τη σάλτσα και περιμένουμε μέχρι να δέσει. Όσο βράζει προσθέτουμε παρμεζάνα και λίγο βούτυρο. Μόλις είναι έτοιμη η σάλτσα την ρίχνουμε στην κατσαρόλα με τα νιόκι μαζί με 2-3 κουτ. σούπας από το νερό που έβρασαν. Ανακατεύουμε καλά και σερβίρουμε πασπαλίζοντας με τριμμένη παρμεζάνα.

Ειδήσεις σήμερα:

Πώς θα μας επηρεάσει η έκλειψη σελήνης στις 8 Νοεμβρίου 2022;

Νόστιμη μακαρονάδα με σάλτσα παντζαριού

Ακολουθήστε το debater.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις