Συνταγή: Τα παντζάρια είναι μια πολύ θρεπτική τροφή για τον οργανισμό, πλούσια σε ζωτική σημασίας μέταλλα και καλό είναι να την εντάσσουμε στην διατροφή μας όσο πιο συχνά μπορούμε καθώς αυξάνει τα επίπεδα ενέργειας, βελτιώνει την αντοχή μας, μειώνει την χοληστερίνη και την υψηλή αρτηριακή πίεση, και φροντίζει την υγεία του εγκεφάλου. Σας προτείνουμε λοιπόν μια πολύ γευστική συνταγή με παντζάρια και ζυμαρικά που αξίζει να δοκιμάσετε.

Δείτε παρακάτω τα υλικά που θα χρειαστείτε για τη συνταγή και την εκτέλεση της:

Υλικά

1 πακέτο ζυμαρικά

300 γρ ωμά παντζάρια

40 ml λάδι

2 σκελίδες σκόρδο

Χυμό από 1 λεμόνι

160 γρ τυρί φέτα θρυμματισμένη

Φρέσκος άνηθος για το σερβίρισμα

Εκτέλεση

Βράζουμε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.

Περνάμε το σκόρδο από τον τρίφτη.

Κόβουμε με ένα μαχαίρι τις άκρες από τα παντζάρια, τα πλένουμε καλά με καθαρό νερό και στη συνέχεια τυλίγουμε κάθε παντζάρι με αλουμινόχαρτο.

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180ο βαθμούς και στη συνέχεια ψήνουμε τα παντζάρια εκεί για περίπου μισή ώρα μέχρι να μαλακώσουν αρκετά.

Μόλις είναι έτοιμα τα αφήνουμε στην άκρη για 10 λεπτά για να κρυώσουν.

Μόλις κρυώσουν αφαιρούμε τη φλούδα τους και με ένα πιρούνι τα λιώνουμε για να πάρουν τη μορφή πολτού.

Τα περνάμε έπειτα από το μπλέντερ μαζί με το λάδι, το σκόρδο, το αλάτι και το χυμό λεμονιού και τα χτυπάμε μέχρι να γίνει ένα ομοιόγραφο και λείο μείγμα με βελουτέ όψη.

Ρίχνουμε στη συνέχεια το μείγμα σε ένα τηγάνι και το ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά μαζί με λίγο νερό από τα βρασμένα ζυμαρικά.

Τέλος, βάζουμε τα μακαρόνια μέσα στη σάλτσα και ανακατεύουμε καλά.

Σερβίρουμε πασπαλίζοντας με τριμμένη φέτα και γαρνίρουμε με φρέσκο άνηθο.

Ειδήσεις σήμερα:

Ο Παπακαλιάτης μίλησε για την ανατριχιαστική σκηνή ξυλοδαρμού στο “Maestro” – “Ήταν ένα πολύ δύσκολο επεισόδιο για εμένα” (vid)

Η Νατάσα Θεοδωρίδου θυμάται τα παιδικά της χρόνια – “Η μαμά μου μου είχε πει ότι πάντα είχα μια μελωδία μέσα μου” (vids)

Ακολουθήστε το debater.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις