Μία ανάσα πριν τα Χριστούγεννα ο καταξιωμένος ζαχαροπλάστης Στέλιος Παρλιάρος μας αποκαλύπτει την πιο νόστιμη συνταγή για ένα από τα παραδοσιακά γλυκά των γιορτών, τους κουραμπιέδες, που γίνονται ο πιο γλυκός εθισμός!

Βουτυράτοι, τραγανοί, με λαχταριστό αμύγδαλο σερβίρονται πασπαλισμένοι με ζάχαρη άχνη. Η εικόνα τους και μόνο, τους κάνει ακαταμάχητους! Αυτό που πρέπει να ξέρουμε είναι ότι οι τέλειοι κουραμπιέδες χρειάζονται καλής ποιότητας φρέσκο βούτυρο και καλό χτύπημα, ενώ τα τραγανά αμύγδαλα και η άφθονη άχνη ζάχαρη τους κάνει ακόμα πιο νόστιμους και ξεχωριστούς!

Διαβάστε παρακάτω τα υλικά και τον τρόπο εκτέλεσης της συνταγής που μας προτείνει ο Στέλιος Παρλιάρος:

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΚΟΥΡΑΜΠΙΕΔΕΣ:

  • 600 γρ. βούτυρο Lurpak, κλαριφιέ
  • 220 γρ. ζάχαρη άχνη (και λίγη ακόμα για το πασπάλισμα)
  • 250 γρ. αμύγδαλα
  • 1.200 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • ½ κ.γ. μπέικιν πάουντερ
  • ¼ κ.γ. βανίλια φρέσκια
  • 50 γρ. ρούμι μαύρο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΚΟΥΡΑΜΠΙΕΔΕΣ:

Για να φτιάξουμε το βούτυρο κλαριφιέ, τεμαχίζουμε το βούτυρο Lurpak σε μικρά κομμάτια και το λιώνουμε σε μπεν μαρί, χωρίς να ανακατεύουμε, ή στα μικροκύματα. Αφήνουμε λίγη ώρα για να διαχωριστεί το βούτυρο από το γάλα. Μαζεύουμε το βούτυρο που ανεβαίνει στην επιφάνεια και το βάζουμε στο ψυγείο μέχρι να παγώσει.

Στον κάδο του μίξερ χτυπάμε το βούτυρο Lurpak με τη ζάχαρη άχνη σε δυνατή ταχύτητα για περίπου 20 λεπτά (όσο περισσότερο χτυπάμε τόσο καλύτερη θα γίνει η ζύμη). Παράλληλα, χοντροκόβουμε τα αμύγδαλα αφού προηγουμένως τα έχουμε απλώσει σε μια λαδόκολλα και τα έχουμε ψήσει στους 160°C έως ότου πάρουν χρυσαφί χρώμα, για 15 λεπτά
περίπου.

Ρίχνουμε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ και τη βανίλια στο χτυπημένο βούτυρο Lurpak σταδιακά. Προσθέτουμε τα αμύγδαλα και στη συνέχεια το ρούμι. Συνεχίζουμε το χτύπημα για άλλα 10 λεπτά. Πλάθουμε τους κουραμπιέδες στρογγυλούς σε διάμετρο 3 εκ. πιέζοντας με το δάχτυλό μας ελαφρώς την κορυφή. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170°C για 15-20 λεπτά.

Τους βγάζουμε από τον φούρνο, τους αφήνουμε να κρυώσουν πολύ καλά και τους βουτάμε στη ζάχαρη άχνη. Τους τοποθετούμε σε μια πιατέλα σε σειρά και πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη. Επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία πολλές φορές.

*TIP: Το μυστικό του κουραμπιέ

Το πιο σημαντικό στάδιο για να γίνει αφράτος και νόστιμος ο κουραμπιές είναι το χτύπημα της ζάχαρης άχνης στο μίξερ μαζί με το βούτυρο. Χρησιμοποιούμε το φτερό και χτυπάμε σε δυνατή ταχύτητα για πολλή ώρα – τουλάχιστον 20 λεπτά.


Γενικώς, σε όλα τα μπισκότα βουτύρου, όσο περισσότερο χτυπάμε το βούτυρο τόσο πιο ωραίο γίνεται το ζυμάρι.

Ειδήσεις σήμερα:

Ερωτικές προβλέψεις 2022 – Αυτά είναι τα 3 ζώδια που θα βρουν το άλλο τους μισό!

Επικός Σαλονικιός τρώει το 8ο πρόστιμο επειδή δεν φορούσε μάσκα και δίνει ρεσιτάλ ατάκας (vid)

Ο Νίκος Οικονομόπουλος αποκαλύπτει για την περιπέτεια του με τον κορονοϊό – Τι συνέβη με το εμβόλιο (vid)

Ακολουθήστε το debater.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις