Συνταγές: Είναι πεντανόστιμα και είναι η πιο δροσερή λιχουδιά για τις καλοκαιρινές σας λιγούρες! Αυτή η συνταγή για αφράτα μπισκότα με κρέμα, δυόσμο και φράουλες πραγματικά θα σας ενθουσιάσει.

Δείτε παρακάτω τα υλικά που θα χρειαστείτε για τη συνταγή και την εκτέλεση της:

Υλικά

250 γραμμάρια βούτυρο – το κόβουμε σε κύβους
600 γραμμάρια αλεύρι
20 γραμμάρια μπέικιν πάουντερ
Βανίλια
1 κουτ. γλ. αλάτι
350 γραμμάρια γάλα
80 ml κρέμα γάλακτος
Για τις φράουλες
500 γραμμάρια φράουλες
60 γραμμάρια ζάχαρη κρυσταλλική
1/2 ματσάκι δυόσμο
Για την κρέμα
170 ml κρέμα γάλακτος
40 γραμμάρια ζάχαρη άχνη

Εκτέλεση

Ρίχνουμε σε ένα μπολ το αλεύρι με τα κομμάτια από το βούτυρο, το μπέικιν πάουντερ, τη βανίλια και το αλάτι και τα ανακατεύουμε με το χέρι μέχρι να αρχίσει να γίνεται το βούτυρο ένα με τα υπόλοιπα υλικά.

Έπειτα προσθέτουμε σιγά σιγά το γάλα και την κρέμα γάλακτος μέχρι να δημιουργηθεί ένα ομοιογενές μίγμα (δεν δουλεύουμε πολύ το μίγμα).

Απλώνουμε το μίγμα σε ένα ταψί με λαδόκολλα στη βάση του, το καλύπτουμε με μεμβράνη και το βάζουμε στο ψυγείο για περίπου 30 λεπτά.

Στη συνέχεια, κόβουμε σε 12 τετράγωνα τη ζύμη και ψήνουμε τα μπισκότα σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο βαθμούς για περίπου 20 λεπτά.

Κόβουμε παράλληλα τις φράουλες σε μισά κομμάτια και τις μαρινάρουμε με τη ζάχαρη και το δυόσμο.

Φτιάχνουμε τη σαντιγί, χτυπώντας την κρέμα γάλακτος μαζί με τη ζάχαρη άχνη και τέλος σερβίρουμε τα μπισκότα με τη σαντιγί και διακοσμούμε με τις φράουλες.

Ειδήσεις σήμερα:

Σαλάτα με ταμπουλέ και λαχανικά – Ιδανική για να κάψουμε λίπος!

Κατερίνα Λαζαρίδου – Η Θεσσαλονικιά Tik Toker που κατέκτησε την πρωτιά στο X Factor (vids)

Ακολουθήστε το debater.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις