Η σαλάτα αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι μίας ισορροπημένης διατροφής που δεν πρέπει να λείπει από το καθημερινό μας διατροφολόγιο. Υπάρχει πληθώρα διαφορετικών συνταγών με πολλά υλικά και ανάλογα με τις προτιμήσεις και τις ανάγκες μας μπορούμε να την προσαρμόσουμε στα γούστα μας. Εμείς επιλέξαμε μία συνταγή για όσους επιθυμούν νόστιμη γεύση σε συνδυασμό με λίγες θερμίδες και υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνη.

Διαβάστε παρακάτω αναλυτικά τα υλικά που θα χρειαστείτε για την σαλάτα καθώς επίσης και βήμα – βήμα την εκτέλεσή της:

ΥΛΙΚΑ

➟250γρ. κινόα

➟520ml νερό

➟1 κολοκύθι

➟1 κόκκινη πιπεριά

➟Μανιτάρια

➟Ρόκα

➟2 φρέσκα κρεμμυδάκια κομμένα σε ροδέλες

➟Ντοματίνια κομμένα στη μέση

➟1 αγγούρι κομμένο στη μέση

➟4-5 βραστά αβγά

➟200γρ. τυρί κότατζ

➟60ml ελαιόλαδο

➟3 κ.σ. βαλσάμικο

➟Αλάτι

➟Πιπέρι

➟2κ.σ. χυμό λεμόνι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Καθαρίζουμε και κόβουμε όλα τα λαχανικά μας σε κυβάκια.

Ραντίζουμε με το ελαιόλαδο και αλατοπιπερώνουμε και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για περίπου 20 λεπτά.

Ξεπλένουμε πολλές φορές την κινόα και την βράζουμε σε 520ml νερό.

Τοποθετούμε την κινόα σε ένα μπολ και από πάνω προσθέτουμε τα λαχανικά, την ντομάτα, το αγγούρι, την ρόκα, τα μανιτάρια και τα βραστά αβγά.

Σε ένα άλλο μπολ ανακατεύουμε τα 60ml ελαιόλαδο, το βαλσάμικο, τον χυμό λεμόνι και λίγο αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε καλά.

Περιχύνουμε την σαλάτα μας και στο τέλος ρίχνουμε από πάνω το τυρί κότατζ.

Η σαλάτα μας είναι έτοιμη. Καλή απόλαυση!

Ειδήσεις σήμερα:

Ιωάννα Μαλέσκου: Δημοσίευσε τις πρώτες φωτογραφίες από τον γάμο της με τον Κωνσταντίνο Δανιά!

Διαβάτη για Γεωργούλη: “Όλες θυμούνται μετά από κάποια χρόνια ότι κάποιος τις βίασε” – “Με το ζόρι δεν μπορεί να σε βάλει κανένας” (vid)

Ακολουθήστε το debater.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις