Υποκλοπές: Ολοκληρώθηκε μετά από περίπου έξι ώρες, η κατάθεση του πρώην διοικητή της ΕΥΠ Γιάννη Ρουμπάτη στην Εξεταστική Επιτροπή για την διερεύνηση της “υπόθεσης παραβίασης του απορρήτου των επικοινωνιών του προέδρου του ΠΑΣΑΟΚ- ΚΙΝΑΛ και ευρωβουλευτή κ. Νίκου Ανδρουλάκη από την ΕΥΠ ή και από άλλα φυσικά ή νομικά πρόσωπα, την επιβεβαιωμένη απόπειρα παγίδευσης του κινητού του με το κακόβουλο λογισμικό Predator, την παράνομη χρήση αυτού στην επικράτεια και την έρευνα για την ύπαρξη ευθυνών του Πρωθυπουργού κ. Κυριάκου Μητσοτάκη και κάθε άλλου εμπλεκόμενου φυσικού ή νομικού προσώπου“, η οποία μάλιστα περιελάμβανε αποκαλύψεις.
Σύμφωνα με πληροφορίες ο κ. Ρουμπάτης, φέρεται να κατέθεσε πως παρακολουθούσε τον πρώην διοικητή του ΤΑΙΠΕΔ, Στέργιο Πιτσιόρλα που είχε διοριστεί τότε από τη συγκυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.
Μάλιστα όπως ανέφερε ο πρώην διοικητής της ΕΥΠ είχε ενημέρωση για την παρακολούθηση του κ. Πιτσιόρλα τον τότε πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.
Υποκλοπές: Ο λόγος της παρακολούθησης Πιτσιόρλα
Συγκεκριμένα τον είχε ενημερώσει για “επισύνδεση στο τηλέφωνο κάποιου τεχνοκράτη”, χωρίς να κατονομάζει τον κ. Πιτσιόρλα, ο οποίος φέρεται να διαπραγματευόταν την πώληση τεράστιας έκτασης εδάφους που βρισκόταν στην ελληνική επικράτεια και οι οποίες σχετίζονταν με τις μυστικές υπηρεσίες της Συρίας και ήταν συμφερόντων της οικογένειας Άσαντ.
Ο Στέργιος Πιτσιόρλας είχε διατελέσει πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ από τον Μάρτιο του 2015 έως τον Νοέμβριο του 2016, όταν και αναβαθμίστηκε σε υφυπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης.
Μετά από αυτή την εξέλιξη η έρευνα δεν ολοκληρώθηκε καθώς η ΕΥΠ σταμάτησε την επισύνσδεση 15 ημέρες μετά την υπουργοποίηση του κ. Πιτσιόρλα.
Υποκλοπές: Τι εκτίμησε για την παρακολούθηση Ανδρουλάκη
Ακόμα κ. Ρουμπάτης σημείωσε πως η ΕΥΠ κατά τη δική του περίοδο στην ηγεσία της υπηρεσίας ενημέρωνε τον πρωθυπουργό για όλα τα σημαντικά ζητήματα είτε προφορικά είτε με γραπτό σημείωμα και ότι ο ίδιος έδινε αναφορές στον Αλέξη Τσίπρα.
Όσον αφορά τα αρχεία των επισύνδεσεων σημείωσε πως καταστρέφονται όταν γεμίσει ο δίσκος, στον οποίο έχουν αποθηκευθεί αλλά εκτίμησε πως διατηρούνται κάποιες γραπτές σημειώσεις για δύο χρόνια κάτι που πρέπει να συνέβη και στην περίπτωση Ανδρουλάκη.
Σχετικά με την παρακολούθηση του προέδρου του ΚΙΝΑΛ-ΠΑΣΟΚ, Νίκου Ανδρουλάκη, εξέφρασε πως κατά την άποψή του είναι παράνομη η παρακολούθηση βουλευτών ή ευρωβουλευτών και πως κάτι τέτοιο θα μπορούσε να δικαιολογηθεί μόνο εφόσον υπήρχε μεγάλος πληροφοριών, ωστόσο αναφερόμενος στην εισαγγελέα για την εποπτεία της ΕΥΠ, Βασιλική Βλάχου, ότι είναι αρκετά έμπειρη και δεν θα υπέγραφε κάτι που δεν είναι σύμφωνο με το “γράμμα” του νόμου και δεν θα δεχόταν την επισύνδεση χωρίς να υπάρξει τεκμηρίωση.
Όσον αφορά τα λογισμικά παρακολούθησης της ΕΥΠ στη θητεία του σημείωσε ότι δεν διαπίστωσε την ύπαρξη συστήματος spyware στην Ελλάδα, είτε από ιδιώτη είτε από κρατικό φορέα.
Τέλος όσον αφορά την υπόθεση της παρακολούθησης στο τηλεφωνικό κέντρο του ΚΚΕ αρνήθηκε την εμπλοκή της ΕΥΠ επί της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, ωστόσο άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να εμπλέκονται δυνάμεις εκτός της ελληνικής επικράτειας.
Το απόγευμα, έχει προγραμματιστεί να ξεκινήσει η κατάθεση του τέως διοικητή της ΕΥΠ Παναγιώτη Κοντολέοντα.
H τρελή θεωρία για τη Μέγκαν Μαρκλ – Οι συνωμοσιολόγοι ξεσαλώνουν για το “κρυμμένο μικρόφωνο”
ΓΡΑΨΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ"