Τα όσα παρακολουθούμε να εξελίσσονται μέρες που είναι προκαλούν μεγάλα ερωτήματα. Και αναφέρομαι στα πρόσφατα περιστατικά με πρωταγωνιστές ιερείς και… πιστούς που θεωρούν χριστιανικό να απειλούν και να προπηλακίζουν πολιτικούς που… αμάρτησαν γιατί ψήφισαν τον πολιτικό γάμο μεταξύ ομόφυλων ζευγαριών. Και το ερώτημα είναι ποιοι είναι αυτοί οι αυτόκλητοι ιεροεξεταστές και για ποιον ή ποιους παίζουν με τα ράσα μέρες που είναι. Διότι μπορεί τα ράσα να μην κάνουν τον παπά, όπως λέει και ο λαός μας αλλά από την ώρα που οι ιερείς αμείβονται από το ελληνικό δημόσιο οφείλουν αν μη τι άλλο να σέβονται το πολιτικό προσωπικό έστω και εάν διαφωνούν μαζί τους.

Τα παιχνιδάκια, διαφόρων που εκμεταλλεύονται κάποιους ιερείς ή μοναχούς τα έχουμε ξαναδεί να συμβαίνουν σε αυτήν την χώρα και καλό είναι εγκαίρως η κατά τόπους Μητροπολίτες και ο Αρχιεπίσκοπος να τους μαζέψουν. Διότι μπορεί να έσπειραν με τα φανατικά τους κηρύγματα ανέμους, αλλά εάν συνεχίσουν έτσι η εκκλησία της Ελλάδος θα θερίσει θύελλες. Μέρες που είναι εν όψει των θείων Παθών που αναμένονται οι ιερείς της ορθόδοξης εκκλησίας μας έχουν πολύ σπουδαιότερο ρόλο να διαδραματίσουν. Και αυτός σίγουρα δεν είναι να παίζουν πολιτικά παιχνίδια, ή να καθοδηγούνται από…φωνές, τις οποίες εάν τις ακούν με κάποιο τρόπο καλό θα είναι να κλείσουν τα αυτιά τους. Τα…ταγκαλάκια που έλεγε και ο Αγιος Παίσιος πρέπει να ξεριζωθούν από τα αυτιά και τις ψυχές τους, διότι το μόνο σκοπό που έχουν είναι να αρπάξουν τις ψήφους τους και να παίξουν άλλα παιχνίδια, καθόλου χριστιανικά και καθόλου προερχόμενα από θείες εντολές.

Θέλω να πιστεύω ότι οι ιεράρχες θα δώσουν εντολή σε κάποιους από τους ιερείς να σταματήσουν όσο είναι νωρίς και πριν βάλουν την εκκλησία μας σε μεγάλη περιπέτεια. Να καταλάβουν ότι ο θείος λόγος είναι παρηγορητικός και λόγος αγάπης. Εάν κάποιοι θέλουν να κάνουν τους ζηλωτές ή θέλουν να υπακούουν άλλους Κυρίους ας το πράξουν και ας έχουν το θάρρος να ζητήσουν από αυτούς την αμοιβή τους. Επειδή πλησιάζουμε σε ημέρες που λαός και κλήρος γίνονται έναν στην σταυρική πορεία του Κυρίου, καλό θα είναι να μην ανοίγουν άσκοπα πληγές, που δεν θα κλίσουν εύκολα. Ας υπηρετήσουν την αποστολή τους και ας κλήσουν τα αυτιά στις σειρήνες του κομματισμού, που καροδοκούν και δήθεν θέλουν να γίνουν οι εκφραστές τους. Ας εφαρμόσουν την «οδηγία» του Χριστού και να αποδώσουν τα Καίσαρος Καίσαρι και τα του Θεού τω Θεώ…

Ειδήσεις σήμερα:

Εμπρηστική επίθεση τα ξημερώματα στο κέντρο της Αθήνας -«Στάχτη» έγιναν δύο αυτοκίνητα

Σε ισχύ από σήμερα το «Καλάθι των Νονών» -Από τις 24 Απριλίου το «Καλάθι του Πάσχα»

Ακολουθήστε το debater.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις