Δεν χρειάζεται να έχει κανείς κληρονομικό χάρισμα για να καταλάβει πως ένοιωσε ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης ακούγοντας το πρωί ότι δολοφονήθηκε στη Βάρη ο πυγμάχος Τάσος Μπερδέσης που είχε κατά το παρελθόν μπερδέματα με την αστυνομία. Μόλις χθες το απόγευμα, είχε ακούσει την είδηση ότι στα Σεπόλια, εκτέλεσαν με οκτώ σφαίρες, μέσα σε καφενείο, σεσημασμένο κακοποιό

Πρωί έγινε η πρώτη εκτέλεση, μέρα μεσημέρι η δεύτερη. Καταμεσής του δρόμου η μία, σε καφενείο η άλλη- όχι πουθενά απόμερα και ερημικά. Και δεν μπορεί να υπάρξει η δικαιολογία ότι τα θύματα ήταν “κάποιοι από αυτούς”, μιας και κατά το παρελθόν είχαν κατηγορηθεί για παραβατική συμπεριφορά.  

Θυμίζουμε ότι πριν από μερικές μέρες, στη Μεταμόρφωση, εκτέλεσαν τον “Κεφάλα”, επίσης γνωστό της αστυνομίας για υποθέσεις εκβιασμών. Και ότι στις αρχές του μήνα δολοφονήθηκε στη Ζάκυνθο ο επιχειρηματίας Διονύσης Κορφιάτης, ο οποίος από τον περασμένο Δεκέμβριο είχε κατονομάσει στις αρχές τους φυσικούς και ηθικούς αυτουργούς της δολοφονίας της συζύγου του, περίπου ένα χρόνο νωρίτερα. Και λίγο πριν, είχαμε και τη δολοφονία του Γιώργου Καραϊβάζ και κάτι ηλικιωμένων και πάει λέγοντας. 

Ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης θα μπορούσε να πει ότι αυτές είναι δουλειές της μαφίας του Νότου ή της μαφίας του Βορρά, αλλά ποιον ενδιαφέρει; 

Το κερασάκι στην τούρτα της εγκληματικότητας αναμφίβολα μπήκε στα Γλυκά Νερά, με τη δολοφονία της 20χρονης Καρολάϊν. Η ΕΛΑΣ λέει ότι πλησιάζει τους δράστες, αλλά φως δεν βλέπουμε και όλο και περισσότεροι αμφιβάλλουν αν θα δούμε. 

Όλα αυτά, εξηγούν γιατί η μεγάλη πλειοψηφία των πολιτών αισθάνονται ανασφαλείς, όπως καταγράφεται και σε όλες τις δημοσκοπήσεις. Το κοινό έγκλημα κάνει ότι του γουστάρει και η αστυνομία εμφανίζεται  παντελώς αδύναμη να το αντιμετωπίσει.  Η αστυνομία εξαντλεί τις “αρετές” της σε άλλες δραστηριότητες όπως στο σφράγισμα του θεάτρου “Εμπρός” το οποίο, δεν μπορεί να πει κανείς ότι αποτελούσε (τουλάχιστον) άντρο αναρχικών και μπαχαλάκηδων- ως εκεί. 

Το αίσθημα ανασφάλειας που κυριαρχεί μεταξύ των πολιτών, είναι χτύπημα στο μαλακό υπογάστριο της ΝΔ που- μεταξύ άλλων, είχε υποσχεθεί νόμο και τάξη, αλλά αυτό είναι δουλειά της κυβέρνησης να το αντιμετωπίσει. 

Εμείς, ως απλοί πολίτες αυτής της χώρας, μπορούμε όμως να ζητήσουμε να μπει ένα τέλος στο χάλι που παρατηρείται και η αστυνομία να επιτελέσει επιτέλους τον πραγματικό της ρόλο αφήνοντας στην άκρη τις επικοινωνιακές στρακαστρούκες. 

Άλλως θα δικαιωθεί ο Χρυσοχοΐδης που κάποτε έλεγε ότι… γίναμε Καμπούλ. 

Ακολουθήστε το debater.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις