Σε πλήρη σύγχυση βρίσκεται, πλέον, η κυβέρνηση μετά την αποκάλυψη αλλά και τις πραγματικές διαστάσεις που μπορεί να έχει το σκάνδαλο των υποκλοπών.

Όπως όλοι όσοι έχουν ψυχολογία και συμπεριφορά ενόχου, τόσο ο πρωθυπουργός όσο και οι υπουργοί του, πέφτουν σε διαρκείς αντιφάσεις και εκτίθενται κάθε μέρα όλο και περισσότερο.

Ο κ. πρωθυπουργός όταν δεν απαντά, επιλέγει να οχυρωθεί πίσω από την υπερασπιστική γραμμή ότι δεν μπορεί να γνωρίζει ποιους άλλους πολιτικούς παρακολουθεί η ΕΥΠ. Όλα αυτά όταν ο ίδιος έχει την αρμοδιότητα και την ευθύνη της ΕΥΠ, την οποία μεταβίβασε στον εαυτό του μια ημέρα μετά την εκλογή του…ήταν η πρώτη πράξη που έκανε ως πρωθυπουργός.

Ο υπουργός Επικρατείας δηλώνει τώρα ότι δε γνωρίζει τίποτα. Ήταν ο ίδιος που καλούσε το Νίκο Ανδρουλάκη υποτίθεται για να τον ενημερώσει. Να τον ενημερώσει γιατί; Για αυτά που δεν γνωρίζει;

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος δήλωσε στις αρχές Αυγούστου ότι η ΝΔ συμφωνεί με την εξεταστική επιτροπή που πρότεινε το ΠΑΣΟΚ και θα την υπερψηφίσει για να καταλήξει στο αμήχανο ‘’παρών’’ στη χθεσινή ψηφοφορία. Επιπλέον, δήλωσε ότι το υλικό της παρακολούθησης του Νίκου Ανδρουλάκη ενδέχεται να έχει καταστραφεί, όταν η κυβέρνηση έλεγε ότι δεν γνωρίζει λεπτομέρειες για το συγκεκριμένο ζήτημα. Δηλαδή ο Πρωθυπουργός δεν γνωρίζει τι συμβαίνει στην ΕΥΠ αλλά φαίνεται ότι γνωρίζει καλύτερα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Όλα αυτά θα ήταν φαιδρά και θα αφορούσαν μόνο μια κυβέρνηση που διαρκώς αυτοαναιρείται, αν δεν έπλητταν τον πυρήνα του δημοκρατικού μας πολιτεύματος.

Έχουν αποκαλυφθεί δύο πραγματικά περιστατικά παρακολούθησης ενός εκλεγμένου ευρωβουλευτή και ενός δημοσιογράφου από την ΕΥΠ, υποτίθεται για εθνικούς λόγους που η κυβέρνηση έχει μεγάλη δυσκολία να αιτιολογήσει.

Παράλληλα αποκαλύφθηκαν ,σε ταυτόσημο και παράλληλο χρόνο, απόπειρες παρακολούθησης μέσω του παράνομου λογισμικού Predator για το οποίο η κυβέρνηση δηλώνει άγνοια και την ίδια στιγμή έχει απλώσει ένα πέπλο σιωπής και προστασίας γύρω από την εταιρεία που εμπορεύεται το συγκεκριμένο κακόβουλο λογισμικό και έχει έδρα στην Ελλάδα.

Ο πρωθυπουργός έχει αρνηθεί να αναλάβει την πολιτική ευθύνη, συμπεριφέρεται σα να μην τον αφορά το συγκεκριμένο ζήτημα.

Αποκαλύφθηκε η παρακολούθηση ενός εκλεγμένου ευρωβουλευτή και θέλει να μας κάνει να πιστέψουμε ότι αυτό έγινε εν αγνοία του, ισχυρίζεται ότι η παρακολούθηση ήταν νόμιμη αλλά ο ίδιος αν το γνώριζε δεν θα την επέτρεπε…πόσες αντιφάσεις και ανακολουθίες σε μια επιχειρηματολογία που ‘’μπάζει’’ από όλες τις πλευρές…

Έγκριτα μέσα μιλούν για παρακολουθήσεις και άλλων πολιτικών προσώπων από την ΕΥΠ επί της θητείας της σημερινής κυβέρνησης, χωρίς ο πρωθυπουργός να απαντήσει παρότι ερωτήθηκε επίμονα.
Κάτω από αυτές τις συνθήκες, υπάρχει μόνο ένας δρόμος: η αναζήτηση και αποκάλυψη της αλήθειας.

Και σε αυτό ακριβώς στοχεύει η πρόταση του ΠΑΣΟΚ , που στηρίχθηκε από όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης , για τη σύσταση εξεταστικής επιτροπής, προκειμένου να τεθούν συγκεκριμένα ζητήματα και ερωτήματα όπως:

Ποιος ήταν ο εθνικός λόγος με τον οποίο ο κ. Μητσοτάκης δικαιολογεί την παρακολούθηση του Νίκου Ανδρουλάκη. Να κατατεθεί στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας ο φάκελος και τα στοιχεία της παρακολούθησης του Νίκου Ανδρουλάκη.

Ποιος επιχείρησε να παγιδεύσει το κινητό τηλέφωνο του προέδρου του ΠΑΣΟΚ με το κακόβουλο λογισμικό Predator; Η προσπάθεια να μείνει στο απυρόβλητο η εταιρεία που εμπορεύεται το παράνομο αυτό λογισμικό, ενδέχεται να κρύβει πολλά.

Ποια είναι η λειτουργία μηχανισμών εντός της ΕΥΠ, όπως το Κέντρο Τεχνολογικής Υποστήριξης Ανάπτυξης Καινοτομίας (ΚΕΤΥΑΚ) της ΕΥΠ, το οποίο αποτελεί έναν υβριδικό και κυρίως ανεξέλεγκτο όργανο που κανείς δεν γνωρίζει ποιες συμβάσεις έχει συνάψει, με ποιους και για ποιο σκοπό.
-Ποιοι άλλοι πολιτικοί, δημοσιογράφοι και παράγοντες του δημόσιου βίου παρακολουθούνται από την ΕΥΠ.

Όλα αυτά τα αναπάντητα-μέχρι σήμερα-ερωτήματα πρέπει να απαντηθούν και να χυθεί άπλετο φως.

Για να γνωρίζει ο ελληνικός λαός ποιοι είναι οι αυτουργοί-ηθικοί και φυσικοί-αυτή της πολύ σκοτεινής υπόθεσης που μας γυρίζει πολλές δεκαετίες πίσω.

Γιατί είναι θέμα δημοκρατίας, διαφάνειας και θεσμικής λειτουργίας ενός κράτους δικαίου.

*Ο Μιχάλης Κατρίνης είναι επικεφαλής της Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ

Ειδήσεις σήμερα

Αντάλλαξαν όρκους αιώνιας αγάπης στον βυθό – Στην Αλόννησο ο πρώτος υποβρύχιος γάμος (vid)

Μπροστά στην τέλεια ενεργειακή “καταιγίδα” η Ευρώπη – Τρέχει και δεν… φτάνει η Κομισιόν – Τα μέτρα που μελετά

Ακολουθήστε το debater.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις