Το νερό είναι το πρώτο πράγμα που σκεφτόμαστε όποτε τρώμε ένα καυτερό φαγητό, καθώς νοιώθουμε προσωρινά ανακούφιση. Ωστόσο, στην πραγματικότητα αυτό αποτελεί ίσως ένα από τα χειρότερα πράγματα που μπορούμε να κάνουμε, καθώς όχι μόνο δεν θα ανακουφιστούμε αλλά αντιθέτως θα χειροτερέψει τα συμπτώματα.

Γιατί δεν πρέπει να πίνουμε νερό αφού καταναλώσουμε κάτι καυτερό

Μερικοί άνθρωποι έχουν πολύ μεγάλη αντοχή όσον αφορά τις καυτερές γεύσεις, ωστόσο ακόμη και για εκείνους φτάνει η στιγμή που επιθυμούν να καταναλώσουν νερό προκειμένου να ανακουφίσουν την αίσθηση καψίματος. Ειδικότερα οι πιπεριές τσίλι περιέχουν καψαϊκίνη και μερικές φορές τυχαίνει να είναι πιο καυτερές από ό,τι υπολογίζαμε, με αποτέλεσμα να νοιώθουμε σαν να έχουμε πάρει φωτιά τόσο στο στόμα όσο και στο στομάχι μας.

Τι πρέπει να καταναλώσουμε

Καταναλώνοντας νερό στην πραγματικότητα θα είναι σαν να ρίχνουμε “λάδι στη φωτιά”, καθώς Η καψαϊκίνη έχει την τάση να μένει αδιάλυτη στο νερό κι έτσι το καλύτερο που θα μπορούσαμε να κάνουμε είναι να καταναλώσουμε ένα γαλακτοκομικό προϊόν όπως γιαούρτι ή ένα ποτήρι κρύο γάλα.

Ειδήσεις σήμερα:

Τουρισμός για όλους: Ξεκινούν οι αιτήσεις – Οι δικαιούχοι και τα κριτήρια

Εμπρηστική επίθεση στου Ζωγράφου: Πυρπόλησαν σχολικά λεωφορεία, ΙΧ και μοτοσικλέτες (pics)

Ακολουθήστε το debater.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις