Φύλαξη σορών σε ακατάλληλους χώρους, ταριχεύσεις χωρίς παρουσία ιατροδικαστή, παράνομοι καλλωπισμοί πτωμάτων μέσα στην ιατροδικαστική υπηρεσία, με υλικά του δημοσίου, αλλά με τα «γρηγορόσημα» να καταλήγουν στις τσέπες τους.

Μια μακάβρια «φάμπρικα» εξυπηρετήσεων για ίδιον όφελος είχαν στήσει στη Θεσσαλονίκη, ένας 56χρονος νεκροτόμος, μια καθηγήτρια ιατροδικαστικής, ηλικίας 61 ετών, ένας αστυνομικός εν αποστρατεία, ηλικίας 58 ετών και ιδιοκτήτες γραφείων τελετών.

Στελέχη της υπηρεσίας εσωτερικών υποθέσεων, προχώρησαν στη σύλληψη 7 ατόμων, ενώ στην δυσώδη υπόθεση, εμπλέκονται ακόμη 47 άτομα.

Ο τιμοκατάλογος της απάτης

Οι εμπλεκόμενοι στο κύκλωμα υπάλληλοι της ιατροδικαστικής υπηρεσίας Θεσσαλονίκης, εμφανίζονταν τόσο σίγουροι πως δεν θα αποκαλυφθεί η απάτη τους και είχαν μάλιστα καταρτίσει… τιμοκατάλογο με τις υπηρεσίες που παρείχαν.

Για τη φύλαξη σορών στα ψυγεία της υπηρεσίας λάμβαναν 25 ευρώ την ημέρα, για επιπλέον καλλωπισμούς σορών ζητούσαν 50 ευρώ, ενώ για κάθε ταρίχευση σορού και έκδοση σχετικής βεβαίωσης χωρίς την παρουσία ιατροδικαστή, όπως προβλέπει ο νόμος, λάμβαναν 250 ευρώ. Όπως διαπιστώθηκε από τους «Αδιάφθορους», οι προϊστάμενοι ιατροδικαστές με την συνεργασία των νεκροτόμων, είχαν πραγματοποιήσει 16 ταριχεύσεις και έδωσαν παρόμοιες ψευδείς βεβαιώσεις.

Στο πλαίσιο της έρευνας, διαπιστώθηκε πως οι κατηγορούμενοι, ενεργούσαν ταριχεύσεις ακόμη και σε χώρους εκτός της ιατροδικαστικής υπηρεσίας, που δεν διέθεταν σχετική άδεια από το υπουργείο Δικαιοσύνης.

Κατηγορούμενοι υπεράνω υποψίας

Στο κύκλωμα που εξάρθρωσε η Υποδιεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων Βορείου Ελλάδος, εμπλέκονται άτομα υπεράνω υποψίας.

Χαρακτηριστικότερη περίπτωση, αυτή της ηλικίας 61 ετών καθηγήτριας ιατροδικαστικής στην ιατρική σχολή του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας. Η συγκεκριμένη γυναίκα, διετέλεσε προϊσταμένη της ιατροδικαστικής υπηρεσίας Θεσσαλονίκης έως και τις 21 Ιανουαρίου του 2025, όταν και αποφασίστηκε η μετάταξή της στο υπουργείο Παιδείας, ως καθηγήτρια στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας.

Ο απόστρατος αστυνομικός, ήταν αποσπασμένος στην ιατροδικαστικής υπηρεσίας, από το 2006 έως και την 1η Ιανουαρίου, όταν και αποστρατεύτηκε. Φέρεται να λάμβανε χρήματα για να βεβαιώνει ψευδώς, το γνήσιο υπογραφής της ιατροδικαστού, η οποία δεν ήταν παρούσα σε καμία από τις έκνομες ενέργειες για τις οποίες κατηγορούνται.

Βασικό ρόλο στο κύκλωμα, είχε και ο 56χρονος νεκροτόμος της ιατροδικαστικής υπηρεσίας, που είχε ως βοηθούς και τους δυο γιούς του, αλλά και δυο ιδιοκτήτες γραφείων κηδειών σε Πολίχνη και Πολύγυρο Χαλκιδικής.

Θεσσαλονίκη: Η καταγγελία και οι συλλήψεις

Οι «Αδιάφθοροι» ξεκίνησαν την έρευνα για το κύκλωμα, μετά από ανώνυμη τηλεφωνική καταγγελία ατόμου, που τους περιέγραφε πως λειτουργούσε η σπείρα, τους και τους ρόλους που είχε κάθε ένας από αυτούς.

Κατά την αστυνομική επιχείρηση μάλιστα, ο νεκροτόμος με τον γιο του, εντοπίστηκαν σε διαμέρισμα πίσω από το στρατιωτικό νοσοκομείο, να έχουν διαμορφώσει χώρο παρόμοιο με αυτά των ψυγείων στα νοσοκομεία, ,χωρίς άδεια, μέσα στο οποίο εντόπισαν και 8 σορούς.

Ειδήσεις σήμερα:

Φονικό στην Εύβοια: Πώς βγήκε το σπίτι σε πλειστηριασμό – Η αντιδικία του 75χρονου με την αδελφή του

Πόσο σας ανησυχεί το μέλλον της παγκόσμιας οικονομίας μετά τους δασμούς Τραμπ;


Ακολουθήστε το debater.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις