25 Μαρτίου 1821: To σκόρδο μπορεί να χαρίζει πλούσια γεύση και άρωμα στο φαγητό, η άσχημη μυρωδιά που αφήνει στο στόμα ωστόσο μας αποτρέπει πολλές φορές από να το χρησιμοποιούμε στη μαγειρική μας.

Η 25η Μαρτίου βέβαια πλησιάζει και το φαγητό που παραδοσιακά απολαμβάνουμε στο οικογενειακό τραπέζι είναι ο μπακαλιάρος με συνοδεία σκορδαλιάς! Οι περισσότεροι από εμάς ενώ θα την καταναλώσουμε και θα την απολαύσουμε σε αφθονία μετά θα ψάχνουμε τρόπους για να μην μυρίζει η αναπνοή μας.

Γνωρίζετε για ποιο λόγο το σκόρδο προκαλεί αυτή την αποκρουστική και ενοχλητική μυρωδιά;

Το σκόρδο περιέχει θειούχες ενώσεις που ευθύνονται για την κακοσμία του στόματος. Ο οργανισμός μας δυσκολεύεται να διασπάσεις τις συγκεκριμένες ενώσεις και έτσι η πέψη δεν γίνεται σωστά και αυτές απομακρύνονται από μέσα μας με την αναπνοή και με την εφίδρωση.

Λύση, σύμφωνα με ερευνητές, υπάρχει για να μην στερηθούμε το αγαπημένο μας έδεσμα. Το μήλο όπως έχει αποδειχτεί εξουδετερώνει την άσχημη μυρωδιά πιο αποτελεσματικά σε σύγκριση με άλλες τροφές. Αυτό οφείλεται σε ένα ένζυμο που περιέχει το συγκεκριμένο φρούτο το οποίο αντιδρά με τις σύνθετες ουσίες του σκόρδου καταφέρνοντας έτσι να τις διασπάσει και να μην μυρίζει άσχημα το στόμα και η αναπνοή.

Επιπλέον, άλλες τροφές που βοηθάνε στην καταπολέμηση της κακοσμίας του στόματος, σε περίπτωση που φάμε σκόρδο είναι το σπανάκι, ο μαϊντανός και το πράσινο τσάι. Τα συγκεκριμένα λαχανικά και πρασινάδες περιέχουν πολυφαινόλες, ουσίες δηλαδή που έχουν τη “δύναμη” να διασπούν τις θειούχες ενώσεις.

Ειδήσεις σήμερα:

Ο Ζελένσκι μίλησε στο ΝΑΤΟ και ζήτησε το 1% των αρμάτων και των αεροπλάνων της συμμαχίας

Ο Αλέξης Τσίπρας απασφάλισε από την αγορά του Αιγάλεω – “Οι πολίτες εδώ και 7 μήνες πληρώνουν 1,5 δισ. την ακρίβεια Μητσοτάκη”

Η Εμινέ Ερντογάν έστειλε το βιβλίο με τις συνταγές της και… διόρθωσε τον Πετρετζίκη (pic&vid)

Ακολουθήστε το debater.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις