Το γνωστό και πλέον περιζήτητο περιβραχιόνιο, One Love, έχει καταφέρει να χωρίσει μία ολόκληρη διοργάνωση σε δύο στρατόπεδα, και παράλληλα να αυξήσει τις πωλήσεις του κατακόρυφα.

Όλα όμως ξεκίνησαν όταν η FIFA αποφάσισε ότι μέσω του Μουντιάλ 2022, θα ήθελε στείλει κοινωνικά μηνύματα, έτσι θεώρησαν ότι θα ήταν καλή ιδέα να χρησιμοποιήσουν τα περιβραχιόνια One Love, τα οποία φτιάχτηκαν αρχικά στην Ολλανδία.

Βασικός στόχος των One Love, είναι να στηρίξουν τα δικαιώματα των ανθρώπων που ανήκουν στη ΛΟΑΤΚΙ κοινότητα και να ενισχύσουν στην ουσία την αγάπη και την ισότητα.

Με “φόντο” το ποδόσφαιρο, ήθελαν να περάσουν ένα μήνυμα ενότητας, χωρίς περιορισμούς σε χρώμα, φυλή, σεξουαλικότητα, και όλες τις μορφές διακρίσεων, με τη φράση “Το ποδόσφαιρο έχει τη δύναμη να ενώνει ανθρώπους“.

Ωστόσο, όλο αυτό το σκεπτικό “γκρεμίστηκε”, επειδή στο Κατάρ, στο οποίο διεξάγεται η διοργάνωση, θεωρεί την ομοφυλοφιλία παράνομη, έτσι είπαν ένα τεράστιο “όχι” σε αυτά τα περιβραχιόνια, που είναι στολισμένα με χρώματα του ουράνιου τόξου, το σήμα κατατεθέν της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας.

Έτσι, η Παγκόσμια Ομοσπονδία, αποφάσισε ότι απαγορεύεται να συμπεριληφθεί στον εξοπλισμό των παικτών, οποιοδήποτε αντικείμενο, το οποίο εκφράζει πολιτικά, θρησκευτικά, ή προσωπικά συνθήματα.

Παρ’ όλα αυτά, μερικοί αρχηγοί ομάδων (Βέλγιο, Δανία, Αγγλία, Γαλλία, Γερμανία, Νορβηγία, Ουαλία, Σουηδία) αψήφησαν αυτούς του κανονισμούς, φόρεσαν τα περιβόητα περιβραχιόνια, και δηλώνουν “ανοιχτοί” σε κάθε συνέπεια, καθώς όπως ανέφερε η εθνική Γερμανίας, τα δικαιώματα των ανθρώπων δεν είναι διαπραγματεύσιμα.

Ειδήσεις σήμερα:

“Άναψε φωτιές” πρώην φιλοξενούμενος στην “Κιβωτό” – Αποκάλεσε ψεύτη τον 19χρονο και δικαστή τον Λιάγκα

Μεξικανός οπαδός έκρυψε αλκοόλ σε… κιάλια στο Μουντιάλ 2022 – Τον ψιλιάστηκαν οι ελεγκτές (vid)

Ακολουθήστε το debater.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις