Συμβουλές διατροφής: Η απώλεια λίπους από την περιοχή της κοιλιάς δεν είναι εύκολη και χρειάζεται αρκετή προσπάθεια και κυρίως έναν ισορροπημένο και υγιεινό τρόπο ζωής. Η άσκηση μαζί με τα παραπάνω φυσικά παίζει πολύ σημαντικό ρόλο και πάντα βοηθάει στη διατήρηση του βάρους μας.

Αυτό που πρέπει ωστόσο να κάνουμε αν θέλουμε να απαλλαγούμε από τα παχάκια στην κοιλιακή χώρα είναι βασικές αλλαγές στον τρόπο ζωής και στις διατροφικές μας συνήθειες καθημερινά.

Δεν υπάρχει λοιπόν μια τροφή που να μπορεί απλά να εξαφανίσει το σπλαχνικό λίπος. Ωστόσο, πέρα από τον περιορισμό λιπαρών τροφών και της πρόσθετης ζάχαρης, υπάρχουν λαχανικά τα οποία αν βάλουμε στη διατροφή μας θα κάνουν την προσπάθεια μας πιο εύκολη.

Τα φρούτα και τα λαχανικά περιέχουν φυτικές ίνες και πρωτεΐνες οι οποίες παίζουν πολύ σημαντικό ρόλο στη διατήρηση του βάρους μας αφού βοηθάνε στην καύση του λίπους και περιέχουν βιταμίνες, μέταλλα και αντιοξειδωτικά τα οποία έχουν συνδεθεί με την συρρίκνωση του στην συγκεκριμένη περιοχή του σώματος.

Το νούμερο 1 λαχανικό που θα μας βοηθήσει να χάσουμε πόντους και λίπος από την περιοχή της κοιλιάς είναι το σπανάκι. Είναι πλούσιο σε φυτικές ίνες και θρεπτικά συστατικά και επιπλέον μας κάνει να αισθανόμαστε χορτάτοι και έτσι αποφεύγεται η μεγάλη κατανάλωση τροφών. Οι φυτικές ίνες από την άλλη βοηθούν στην πέψη και την απορρόφηση των τροφών.

Το σπανάκι, το δυναμωτικό αυτό λαχανικό είναι ακόμα πλούσιο σε πρωτεΐνη. Η πρωτεΐνη που βρίσκεται στο σπανάκι ενισχύει τη μείωση του λίπους και επίσης χτίζει άπαχους μυς, όπως ακριβώς και οι φυτικές ίνες. Οι ειδικοί προτείνουν για να λαμβάνουμε το μέγιστο αυτής της πρωτεΐνης να το καταναλώνουμε μαγειρεμένο.

Το DEBATER σας προτείνει μια εύκολη συνταγή με σπανάκι και αυγό, ιδανικό για όλες τις ώρες της ημέρας. Δείτε παρακάτω τα υλικά και την εκτέλεση της συνταγής: 2 αυγά, 5-6 ρίζες από σπανάκι, 3-4 φέτες γαλοπούλα, 1-2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι.

Εκτέλεση

Πλένουμε καλά το σπανάκι και το καθαρίζουμε, αφαιρώντας χοντρά κοτσάνια αν υπάρχουν. Στη συνέχεια το βάζουμε σε ένα τηγάνι με λίγο νερό και λάδι και περιμένουμε να μαλακώσει. Έπειτα προσθέτουμε τα αυγά και την γαλοπούλα. Ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι, σκεπάζουμε το τηγάνι και αφήνουμε το φαγητό να βράσει σε μέτρια φωτιά μέχρι να απορροφηθούν όλα τα υγρά και το αυγό να σφίξει!

Ειδήσεις σήμερα:

Δεν θα ησυχάσει ο Τάκης αν δεν διώξει τον “αιώνιο” αντίπαλό του – “Μετά τη Σοφιάννα, σειρά έχει ο Άρης” (vid)

Θρίλερ στην Αργαλαστή με τον μυστήριο θάνατο του γνωστού εστιάτορα Δημήτρη Κούτλαγκα (vids)

Πέντε παιδιά στις ΗΠΑ πέθαναν από ανεξήγητη ηπατίτιδα – Τι ερευνούν οι υγειονομικές αρχές

Ακολουθήστε το debater.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις