Συνταγές: Τα τηγανητά κολοκυθάκια είναι εύκολα να τα μαγειρέψουμε και η νοστιμιά τους δεν μας επιτρέπει να τους αντισταθούμε!

Μπορούν να συνοδεύσουν υπέροχα τα ψητά ή οποιοδήποτε άλλο κυρίως πιάτο σαν ορεκτικό. Αν δε, σας αρέσουν τα τραπέζια με θαλασσινά φαγητά τότε σίγουρα αυτό το συνοδευτικό δεν πρέπει να λείπει από τo menu σας. Τρώγονται ακόμα και μόνα τους με τη συνοδεία σως ή ντιπ γιαουρτιού.

Συνταγές: Πώς θα φτιάξετε τηγανητά κολοκυθάκια με επικάλυψη τυριού

Δείτε παρακάτω τα υλικά που θα χρειαστείτε και την εκτέλεση της συνταγής:

Υλικά

3 μεγάλα κολοκύθια
1 μεσαίο κρεμμύδι
1 κούπα τυρί cheddar τριμμένο
Μισή κούπα καλαμποκάλευρο
¼ της κούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κουταλιά baking powder
1 κουταλιά αλάτι
Πιπέρι
1 αυγό
Λάδι

Εκτέλεση

Κόβουμε τα κολοκυθάκια σε φαρδιές και λεπτές φέτες και τα αλατίζουμε.

Βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ το τριμμένο κρεμμύδι, το τριμμένο τυρί, το καλαμποκάλευρο, το αλεύρι, το baking powder, το αλάτι και το πιπέρι.

Χτυπάμε σε ένα πιάτο το αυγό και βουτάμε τις φέτες από τα κολοκυθάκια πρώτα στο αυγό και στη συνέχεια της πανάρουμε με το μίγμα παραπάνω.

Σε αντικολλητικό τηγάνι βάζουμε το λάδι να κάψει και στη συνέχεια τηγανίζουμε τα κολοκυθάκια λίγα λίγα. Μόλις πάρουν χρυσαφένιο χρώμα και δημιουργηθεί η λαχταριστή, τραγανή κρούστα τα αφαιρούμε και τα τοποθετούμε σε ένα πιάτο με απορροφητικό χαρτί.

Περιμένουμε μερικά λεπτά μέχρι να στραγγίξουν τα λάδια τους και στη συνέχεια τα σερβίρουμε.

Ειδήσεις σήμερα:

Πώς η Μπαρτσελόνα του Τσάβι ισοπέδωσε τις “μαύρες” φανέλες της Ρεάλ Μαδρίτης (vid)

Θρίλερ με πτώμα 44χρονης γυναίκας στο λιμάνι του Πειραιά

Οι βομβαρδισμοί των Γερμανών που ισοπέδωσαν τον Πειραιά – Η απίστευτη φρίκη σε λίγα λεπτά (pics&vid)

Ακολουθήστε το debater.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις