Συνταγή: Το frozen yogurt είναι αγαπημένο σνακ για μικρούς και μεγάλους και μπορεί να σερβιριστεί με πολλά και διαφορετικά μεταξύ τους υλικά.

Φρούτα, σοκολάτες κι άλλα είναι μερικά από αυτά και πολλά επώνυμα μαγαζιά το προσφέρουν. Ωστόσο, η παρασκευή του είναι τόσο απλή και εύκολη που μπορεί πολύ εύκολα κάποιος να το φτιάξει και μόνος του στο σπίτι. Παράλληλα, η διαδικασία του είναι πολύ δημιουργική και διασκεδαστική και έτσι είναι μία κατάλληλη ευκαιρία να βάλουν ποδιές και να βοηθήσουν και οι μικροί μας μάγειρες.

Διαβάστε παρακάτω αναλυτικά που θα χρειαστείτε για την συνταγή και βήμα – βήμα την εκτέλεσή της:

ΥΛΙΚΑ

400ml κρέμα γάλακτος πλήρης
1 κεσεδάκι γιαούρτι 5%
Λιωμένη μαύρη/λευκή κουβερτούρα
60γρ. άχνη ζάχαρη
2 κ.σ. γάλα πλήρες

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Αρχικά, η ποσότητα της κουβερτούρας και της βανίλιας είναι σχετική, καθώς ο καθένας μπορεί να επιλέξει ανάλογα με τα γούστα του πόση ποσότητα θέλει να προσθέσει από το κάθε υλικό.

Τοποθετούμε στην κατάψυξη το γιαούρτι και την κρέμα γάλακτος για περίπου 40 λεπτά.

Αφού περάσουν τα 40 λεπτά, χτυπάμε σε ένα μίξερ το γιαούρτι και τις κρέμες γάλακτος μαζί με την άχνη ζάχαρη και ανακατεύουμε μέχρι να γίνουν σαν μους.

Γεμίζουμε πλαστικά ή γυάλινα μπολάκια, τα τυλίγουμε με ζελατίνα και τα βάζουμε στην κατάψυξη για περίπου 4 ώρες.

Λιώνουμε σε μπεν μαρί την ποσότητα κουβερτούρας που θέλουμε μαζί με 2 κ.σ. γάλα και ανακατεύουμε καλά.

Περιχύνουμε το μείγμα πάνω από το γιαούρτι μας.

Εναλλακτικά μπορούμε να προσθέσουμε από πάνω όσα υλικά θέλουμε. Φρούτα, τρούφα κι άλλα είναι μερικά υλικά που ταιριάζουν πολύ.

Καλή απόλαυση!

Ειδήσεις σήμερα:

Γλυκά μπουρέκια με μυζήθρα

Η Emilia Vodos για την καταγωγή της, τις πλαστικές και το My Style Rocks (vid)

Ακολουθήστε το debater.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις