Θα σας προτείνουμε μία πολύ νόστιμη και εύκολη συνταγή για την καλύτερη σπιτική μπεσαμέλ χωρίς περιττές θερμίδες.

Η μπεσαμέλ είναι μία παρασκευή που χρησιμοποιείται σε πληθώρα φαγητών, ωστόσο πολλοί δυσκολεύονται να την πετύχουν και αγοράζουν έτοιμη σε σκόνη. Φυσικά αυτό δεν είναι κακό, ωστόσο η χειροποίητη είναι πολύ πιο νόστιμη και αν ακολουθήσετε πιστά τις οδηγίες μας, θα εντυπωσιαστείτε από το πόσο εύκολα μπορεί να γίνει.

Διαβάστε παρακάτω αναλυτικά τα υλικά που θα χρειαστείτε για την συνταγή και βήμα – βήμα την εκτέλεσή της:

ΥΛΙΚΑ

1 λίτρο φρέσκο γάλα
110 γρ. corn flour
1 μεσαίο αβγό
Αλάτι
75γρ. τριμμένο τυρί
Μοσχοκάρυδο (προαιρετικά)

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε ένα μικρό μπολ ανακατεύουμε το corn flour μαζί με λίγο γάλα, μέχρι που να διαλυθεί τελείως.

Περιχύνουμε σε μία κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά το περιεχόμενο της κούπας μας και προσθέτουμε και το υπόλοιπο γάλα ανακατεύοντας συνεχώς.

Δυναμώνουμε την φωτιά και ανακατεύουμε με ένα σύρμα χειρός πάρα πολύ καλά και γρήγορα, με προσοχή να μην σβολιάσει η μπεσαμέλ μας.

Μόλις αρχίσει να πήζει σβήνουμε την φωτιά και ρίχνουμε το αβγό μας και ανακατεύουμε και πάλι γρήγορα με το σύρμα.

Προσθέτουμε λίγο αλάτι, το τριμμένο τυρί και προαιρετικά μπορούμε να τρίψουμε και λίγο μοσχοκάρυδο.

Η μπεσαμέλ μας είναι έτοιμη. Καλή απόλαυση!

Ειδήσεις σήμερα:

Μια ανάσα από τη Γη κομήτης από την εποχή των Νεάντερταλ – Πότε θα φτάσει στην κοντινότερη απόσταση

Πώς αντέδρασε ο Στέφανος Κορκολής όταν έμαθε για τον καρκίνο – “Το τσιγάρο με κατέστρεψε”

Ακολουθήστε το debater.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις