Συνταγές: Η σκορδαλιά είναι από τα ορεκτικά που μας αρέσουν πολύ και συνηθίζουμε να το απολαμβάνουμε περισσότερο την ημέρα της 25ης Μαρτίου μαζί με τον μπακαλιάρο.

Παρακάτω σας προτείνουμε 3 διαφορετικές συνταγές από την κλασική αν θέλετε να δοκιμάσετε κάτι καινούριο και να ξεφύγετε από τα συνηθισμένα.

Δείτε παρακάτω τα υλικά που θα χρειαστείτε για τις συνταγές και την εκτέλεση τους:

Σκορδαλιά με μαϊντανό\

Υλικά

1 ματσάκι μαϊντανό (μόνο τα φύλλα)
1 κρεμμύδι
2 σκελίδες σκόρδο
3 χοντρές φέτες ψωμί μπαγιάτικο
Χυμό από 1 λεμόνι
20ml ξίδι κόκκινο
200ml λάδι
Αλάτι
Πιπέρι

Εκτέλεση

Ξεκινάμε μουλιάζοντας το ψωμί μέσα σε νερό για περίπου 15 λεπτά και έπειτα το στραγγίζουμε πολύ καλά. Αφαιρούμε την κόρα και κρατάμε την ψίχα.

Βάζουμε στο μπλέντερ τον μαϊντανό, το κρεμμυδάκι και το σκόρδο και τα αλέθουμε καλά.

Ρίχνουμε μέσα στο μίγμα την ψίχα από το ψωμί, το χυμό λεμονιού, το ξίδι, αλάτι και πιπέρι και τα χτυπάμε ξανά στο μπλέντερ.

Προσθέτουμε και το λάδι και ανακατεύουμε για να γίνουν όλα τα υλικά ένα ενιαίο μίγμα.

Σκορδαλιά με ψωμί και καρύδια

Υλικά

500γρ. μαύρο ψωμί
4 σκελίδες σκόρδο
100γρ. καρύδια
20ml ξίδι λευκό
120ml λάδι
Αλάτι
Πιπέρι

Εκτέλεση

Και σε αυτήν την παραλλαγή σκορδαλιάς ξεκινάμε μουλιάζοντας το ψωμί σε νερό για περίπου 15 λεπτά. Έπειτα το στραγγίζουμε καλά και το βάζουμε στο μπλέντερ.

Ρίχνουμε στο μπλέντερ και τα υπόλοιπα υλικά και τα χτυπάμε όλα μαζί. Αν βγει πολύ σφιχτό το μίγμα ρίχνουμε λίγο νερό από το μούλιασμα του ψωμιού.

Σκορδαλιά με πατάτα και παντζάρι

Υλικά

1 πατάτα μεγάλη
2 παντζάρια μεγάλα
100γρ. ελαιόλαδο
4 σκελίδες σκόρδο
20ml ξίδι λευκό
αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

Πλένουμε και ξεφλουδίζουμε τις πατάτες και τις βάζουμε να βράσουν σε καυτό νερό με αλάτι για περίπου 40 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν πολύ και να αρχίσουν να λιώνουν.

Στη συνέχεια τυλίγουμε τα παντζάρια σε αλουμινόχαρτο και τα βάζουμε σε φούρνο που έχουμε προθερμάνει στους 200 βαθμούς, για 45 λεπτά περίπου μέχρι να μαλακώσουν αρκετά.

Τέλος, ρίχνουμε στο μπλέντερ τις πατάτες, τα παντζάρια, το σκόρδο, αλάτι, πιπέρι, ξίδι και τη μισή ποσότητα από το ελαιόλαδο και τα χτυπάμε όλα μαζί πολύ καλά.

Παράλληλα ρίχνουμε και το υπόλοιπο ελαιόλαδο και ανακατεύουμε μέχρι να γίνει ένα ενιαίο μίγμα.

Ειδήσεις σήμερα:

Σαλάτα με κροκέτες μπακαλιάρου, παντζάρια και βαλσάμικο

Πώς ξαλμυρίζουμε τον μπακαλιάρο;

Στο… κυνήγι των προσφορών στα σούπερ μάρκετ – Πόσα εξοικονόμησαν τα ελληνικά νοικοκυριά το 2021

Ακολουθήστε το debater.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις