Συνταγές: Η μεγάλη εθνική και θρησκευτική γιορτή της Ελλάδας, η 25η Μαρτίου πλησιάζει και επειδή ο καιρός μπορεί να μην είναι ιδανικός για να κάνουμε τις βόλτες μας δίπλα στη θάλασσα, θα πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι για να μαγείρεμα στο σπίτι. Ο μπακαλιάρος είναι το φαγητό που συνηθίζεται να τρώμε παραδοσιακά αυτή την ημέρα.

Το Debater σας προτείνει μια εναλλακτική συνταγή με κροκέτες μπακαλιάρου και μια σαλάτα με πολλά μυρωδικά, λαχανικά και κρέμα βαλσάμικο.

Συνταγές: Σαλάτα με κροκέτες μπακαλιάρου, παντζάρια και βαλσάμικο

Δείτε παρακάτω τα υλικά που θα χρειαστείτε για τη συνταγή και την εκτέλεση της:

Υλικά

Για το μπακαλιάρο

Μισό κιλό μπακαλιάρος κατεψυγμένος
2 φρέσκα κρεμμυδάκια
1 πράσο
1-2 σκελίδες σκόρδο
1 ματσάκι μαϊντανός
Μισό ματσάκι κόλιανδρο
200 γρ αλεύρι
1 αυγό
1 φλυτζάνι μπύρα
Λάδι για το τηγάνισμα
Αλάτι
Πιπέρι

Για την σαλάτα

Μισό κιλό βρασμένα παντζάρια
2 πορτοκάλια
2 κουτ. σούπας βαλσάμικο
1 κουτ. σούπας καρύδια
Αλάτι
Πιπέρι

Για την σως

200 γρ. γιαούρτι
100 γρ. κρέμα γάλακτος
Χυμό από ένα πορτοκάλι

Εκτέλεση

Για τον μπακαλιάρο

Καθαρίζουμε τον μπακαλιάρο από την πέτσα και τον κόβουμε σε μικρά κομμάτια. Τον βάζουμε σε ένα μπολ και χτυπάμε ένα αυγό και το ρίχνουμε στον μπακαλιάρο. Βάζουμε λάδι ή ηλιέλαιο σε ένα τηγάνι και το αφήνουμε να ζεσταθεί καλά.

Ψιλοκόβουμε το φρέσκο κρεμμυδάκι και το πράσο.

Ρίχνουμε τα λαχανικά στο μίγμα με το μπακαλιάρο και ανακατεύουμε καλά.

Ψιλοκόβουμε τον μαϊντανό και τον κόλιανδρο, τα προσθέτουμε και αυτά στο μίγμα με το μπακαλιάρο και στη συνέχεια αλατοπιπερώνουμε.

Έπειτα ρίχνουμε αλεύρι στο μίγμα για να φουσκώσει και προσθέτουμε αλεύρι αν χρειάζεται για να γίνει πιο πηχτό το μίγμα σαν χυλός.

Όταν είναι στέρεο στο κουτάλι και στέκεται το μίγμα είναι έτοιμο για τηγάνισμα.

Ρίχνουμε τις κροκέτες στο τηγάνι και τις τηγανίζουμε για ένα λεπτό από κάθε πλευρά, δεν χρειάζεται παραπάνω. Προσέχουμε να υπάρχει απόσταση μεταξύ τους για να μην κολλήσουν. Μόλις είναι έτοιμες τις μεταφέρουμε σε ένα πιάτο με απορροφητικό χαρτί.

Για την σαλάτα

Κόβουμε τα βρασμένα παντζάρια και τα πορτοκάλια σε μικρά, τετράγωνα κομμάτια και τα ρίχνουμε σε ένα μπολ μαζί με αλάτι, πιπέρι και 2 κουταλιές βαλσάμικο.

Για την σως

Σε ένα μπολ βάζουμε το γιαούρτι και τη κρέμα γάλακτος και ανακατεύουμε καλά. Στη συνέχεια ρίχνουμε και το χυμό από το πορτοκάλι στο μίγμα και λίγο αλάτι. Ανακατεύουμε ξανά και η σως είναι έτοιμη.

Για να σερβίρουμε τη σαλάτα, βάζουμε στη μέση σε μια μεγάλη πιατέλα τα λαχανικά και περιχύνουμε με τη σως. Πασπαλίζουμε με το τριμμένο καρύδι και γύρω γύρω τοποθετούμε τις κροκέτες μπακαλιάρου.

Ειδήσεις σήμερα:

Περηφάνια για τη Μαρία Σάκκαρη – Εκτοξεύτηκε στο Νο3 της παγκόσμιας κατάταξης

Πότε θα ανοίξει η πλατφόρμα για τα καύσιμα – Διευκρινίσεις Οικονόμου

Μάθε τι θέλουν οι γυναίκες στο σεξ και ποια πράγματα τις “ανάβουν”

Ακολουθήστε το debater.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις